Home » Geen categorie » Minnen mept tweede reekshoofd uit toernooi in Solarino

Minnen mept tweede reekshoofd uit toernooi in Solarino

Greet Minnen (WTA-1090) heeft de kwartfinale bereikt op het ITF-toernooi van Solarino (Italië, $ 15 000). Ze versloeg het tweede reekshoofd in straight sets.

Voor de tweede keer in twee weken tijd moest Minnen het opnemen tegen de Italiaanse Camilla Scala (WTA-432). Vorige week maakte de Belgische haar tegenstander af. Vandaag ging het iets moeizamer, maar Minnen won toch nog overtuigend.

Al in het openingsgame duwde Minnen haar tegenstander met de rug tegen de muur en kwam op een break voorsprong. Even later was ze die weer kwijt, maar Minnen reageerde meteen met een nieuwe break. Die bleek voldoende om de eerste manche binnen te halen. In de tweede set ging de Belgische door op haar elan en kwam op een 4-0 voorsprong. Ze kreeg nog wel een break te verwerken, maar maakte de wedstrijd geduldig uit na 1 uur en 13 minuten. Het werd 6-4 en 6-2.

In de kwartfinale speelt Minnen tegen Dalila Spiteri (WTA-685) of Mary Closs (WTA-1151).