Home » Nieuws » Minnen naar halve finale enkelspel en dubbelfinale in Saint-Malo

Minnen naar halve finale enkelspel en dubbelfinale in Saint-Malo

Minnen naar halve finale enkelspel en dubbelfinale in Saint-Malo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (WTA-173) heeft de halve finale bereikt op  het WTA 125-toernooi van Saint-Malo (Gravel, $ 115 000). Daarnaast staat Minnen (WTA D-61) ook in de dubbelfinale.

Na haar halve finale vorige week in Oeiras  is Minnen deze week opnieuw sterk op dreef. In het Franse Saint-Malo klopte ze tweede reekshoofd Claire Liu (WTA-55) in de eerste ronde met 2-6, 6-2 en 6-4.

Vervolgens ging Minnen in de tweede ronde met 6-4 en 6-3 voorbij de Britse Jodie Burrage (WTA-110). Met 3-6, 6-3 en 6-3 tegen achtste reekshoofd Emma Navarro (WTA-101) boekte onze landgenote drie overwinningen op rij. In de halve finale volgt voor Minnen nu een duel met de Amerikaanse Katie Volynets (WTA-103).

(lees verder onder de tweet)

Ook succes in dubbelspel

Minnen is ook goed bezig in het dubbeltoernooi in Saint-Malo. Samen met de Nederlandse Bibiane Schoofs (WTA D-143) bereikte ze met drie zeges op rij de dubbelfinale. In de finale volgt een duel met het Noors-Japanse team Ulrike Eikeri (WTA D-52) en Eri Hozume (WTA D-54).

(lees verder onder de tweet)

Andere Belgen uitgeschakeld

De andere Belgen in Saint-Malo sneuvelden in de tweede ronde. Maryna Zanevska (WTA-75) verloor met 2-6, 6-4 en 7-5 van de Amerikaanse Volynets. Ysaline Bonaventure (WTA-84) moest nipt met 2-6, 6-4 en 7-6 het onderspit delven tegen  de ex-nummer drie Elina Svitolina (WTA-1088) die na haar bevalling vorig jaar bezig is aan een comeback. Svitolina bereikte de halve finale en kan Minnen dus tegenkomen in de finale.

Ysaline Bonaventure - © Tani
Ysaline Bonaventure – © Tani

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws