Home » WTA » Minnen over tennissen in Saudi-Arabië: “De WTA zal ervoor zorgen dat het er veilig is voor ons”

Minnen over tennissen in Saudi-Arabië: “De WTA zal ervoor zorgen dat het er veilig is voor ons”

Minnen over tennissen in Saudi-Arabië: “De WTA zal ervoor zorgen dat het er veilig is voor ons”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na golf, voetbal en autosport, richt Saudi-Arabië nu ook zijn pijlen op de tenniswereld. Ubitennis vroeg zich af of Greet Minnen (WTA-123) zin heeft om in de oliestaat te gaan tennissen, wetende dat men er homoseksualiteit als een extremistisch en strafbaar idee beschouwt.

Eerder dit jaar bezochten ATP-CEO Andrea Gaudenzi en WTA-baas Steve Simon Saudi-Arabië om er te praten over mogelijke samenwerkingen. Die gesprekken verliepen van “positief” tot “enthousiast”. Dat de Next Gen ATP Finals dit jaar plaatsvinden in Saoedi is zo goed als beklonken.

Tennisfans hebben alvast hun bedenkingen en vragen zich op sociale media af of Saudi wel klaar is voor tennis: “geen sportcultuur”, “moderne slavernij” en “de lgbt-gemeenschap is er niet welkom”.

Maar wat vinden de professionele atleten zelf? En spelers en speelsters die tot die lgbt-gemeenschap behoren?

Meer toernooien

Minnen, zelf in een relatie met een vrouw, ziet alvast een opportuniteit in de tennis-interesse van Saudi: “Na COVID-19 kunnen we minder toernooien spelen. Soms is er maar één WTA 250-toernooi per week en dat maakt het moeilijker voor lager gerangschikte speelsters om op de tabel te geraken. Als Saudi-Arabië bereid is om meer toernooien aan de kalender toe te voegen, lijkt mij dat heel goed.”

Cultuur respecteren

De Belgische geeft verder in het interview met Ubitennis aan geen schrik te hebben om in het Midden-Oosten te spelen. “Ik denk dat de WTA ervoor zal zorgen dat het er veilig is voor ons en dat men ons respecteert als speelsters, door bijvoorbeeld geen voorkeur te geven aan heteroseksuele speelsters op de planning”, klinkt het. “We moeten de cultuur daar respecteren en lgbt-spelers zijn slim genoeg om niet te provoceren of hand in hand te lopen als ze niet op de club zijn.”

“Ideaal is het niet en ik hoop dat het land zich de komende jaren gaat ontwikkelen”, geeft Minnen wel nog mee.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws