Home » WTA » Minnen stunt in Stuttgart en boekt grootste zege ooit

Minnen stunt in Stuttgart en boekt grootste zege ooit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-192) heeft haar vierde partij op rij gewonnen op het WTA-toernooi van Stuttgart (Duitsland, Premier). Ze zorgde voor sensatie door de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-33) in twee sets naar huis te sturen.

Minnen bereikte voor het eerste de hoofdtabel van een WTA Premier toernooi na drie knappe zeges in de kwalificaties. In de eerste ronde moest ze aan de bak tegen Cibulkova, die een wildcard kreeg voor het toernooi. Onze landgenote wist een felbevochten eerste set met 7-5 in de wacht te slepen. Ook in set twee liet Minnen knap tennis zien, ze trok met 6-3 aan het langste eind. De wedstrijd duurde iets meer dan anderhalf uur.

In de tweede ronde wacht met derde reekshoofd Petra Kvitova (WTA-3) een topaffiche. Haar knap parcours zal Minnen een mooie sprong op de rankings opleveren, ze stijgt ongeveer veertig plaatsen en heeft de top 150 in zicht. Eerder op dinsdag werd Elise Mertens (WTA-18) uitgeschakeld in de eerste ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden