Home » WTA » Minnen verliest dubbelfinale in Brisbane

Minnen verliest dubbelfinale in Brisbane

Minnen verliest dubbelfinale in Brisbane

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (WTA D-59) heeft het jaar goed ingezet. In Brisbane (Australië, WTA 500) haalde ze de dubbelfinale aan de zijde van Heather Watson (WTA D-72).

Minnen en Watson verloren de finale dan wel met 5-7 en 2-6 van Lyudmyla Kichenok (WTA D-32) en Jelena Ostapenko (WTA D-34), het Belgisch-Britse duo kan terugblikken op een absolute top week.

Na winst tegen landgenote Elise Mertens (WTA D-2) en Su-Wei Hsieh (WTA D-6) in de tweede ronde, wonnen ze ook hun kwartfinale zonder setverlies.

Het was pas in de halve finale dat Minnen en Watson hun eerste set prijsgaven. Tegen Cristina Bucsa (WTA D-66) en Alexandra Panova (WTA D-59) werd het 10-8 in de supertiebreak.

Minnen blikt positief terug op de start van het jaar: “Wat een geweldig begin van 2024. Ik had het zowel op als naast het veld erg naar mijn zin.”

Op naar Hobart

Minnen (WTA-64) reist nu naar Hobart (Australië, WTA 250), waar ze het in de eerste ronde opneemt tegen zesde reekshoofd Sofia Kenin (WTA-37).

Topreekshoofd Elise Mertens (WTA-30), die het toernooi won in 2017 en 2018, komt uit tegen Danielle Collins (WTA-54). Hun laatste ontmoeting dateert van de US Open 2023 (Verenigde Staten, Grand Slam), waar Mertens in de tweede ronde won in drie sets.

Yanina Wickmayer (WTA-67) verloor in de eerste kwalificatieronde met 6-3, 4-6 en 2-6 van Hao-Ching Chan (NG) uit Taiwan.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws