Home » Geen categorie » Muller pakt op 33e eerste ATP-titel in Sydney

Muller pakt op 33e eerste ATP-titel in Sydney

Muller pakt op 33e eerste ATP-titel in Sydney

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Luxemburger Gilles Muller (ATP-34) heeft na vijf verloren ATP-finales zijn eerste titel gewonnen. In Sydney (Australië) was hij in twee sets de betere van Daniel Evans (ATP-67) uit Groot-Brittannië.

In de eerste set gaven beide heren elkaar geen duimbreed toe en een tiebreak moest dan ook soelaas brengen. Deze ging maar nipt met 7-5 naar Muller.

Set twee betekende de ommekeer. Muller ging al snel door de opslag van zijn opponent en serveerde zelf erg sterk. Bij 4-2 kreeg de Luxemburger opnieuw drie breakpunten. Voor Evans was het kalf verdronken en hoewel hij een game later nog twee wedstrijdpunten kon redden, gaf Muller zijn eerste felbegeerde titel niet meer uit handen: 6-2.

“Hier heb ik zolang op gewacht en ik ben zo ongelofelijk blij dat ik mijn eerste titel kan pakken voor de ogen van mijn vrouw en mijn twee schatten van kinderen”, reageerde Muller na afloop in tranen.

Muller is 33 en was tot deze week de hoogst gerangschikte speler in de top 50 zonder een ATP-titel achter zijn naam. Hij verloor eerder de finales van Washington (2004), Los Angeles (2005), Atlanta (2012), Newport (2016) en s-Hertogenbosch (2016).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws