Na een heupoperatie en een lange revalidatie maakt Andy Murray (ATP-213) zich klaar voor een terugkeer op de tennisvelden. De Schot zal in juni dubbelen op het toernooi van Queen’s.

De 32-jarige Murray werd in januari geopereerd aan zijn heup. Na een afwezigheid van zes maanden zal hij in de week van 17 juni zijn comeback maken op het toernooi van Queen’s.

Murray zal samen met de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP D-51) aantreden in het dubbelspel. “Ik ben echt opgewonden om voor de eerste keer sinds mijn operatie terug op de baan te staan. Queen’s was altijd een speciale plaats voor mij en het is de perfecte plek om terug te keren. Hier won ik mijn eerste match op het ATP-circuit, mijn eerste titel in Groot-Brittannië en op gras en het is mijn meest succesvolle toernooi.”

Voorlopig keert Murray nog niet terug in het enkelspel: “Ik ben nog niet klaar om terug te keren in het enkelspel maar ik ben nu al een aantal maanden pijnvrij. Ik heb veel vooruitgang gemaakt op training en op het oefenveld en dit is de volgende stap.”

Murray speelde geen enkelpartij meer sinds de Australian Open waarin hij het onderspit moest delven in de eerste ronde tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-21).

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.