Home » WTA » Na Mertens sneuvelen ook Van Uytvanck en Flipkens in Madrid

Na Mertens sneuvelen ook Van Uytvanck en Flipkens in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na Elise Mertens (WTA-20) zijn ook Alison Van Uytvanck (WTA-48) en Kirsten Flipkens (WTA-59) er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid (Spanje, Premier). Ook in het dubbelspel werden alle Belgen meteen uitgeschakeld.

Mertens struikelde eerder al over Anna Karolina Schmiedlova (WTA-109), Van Uytvanck ging op haar beurt de boot in tegen Belinda Bencic (WTA-18) uit Zwitserland. De Belgische verweerde zich sterk, maar moest uiteindelijk na 1 uur en 27 minuten het onderspit delven in twee sets: 6-4 en 6-3.

Ook Flipkens’ doortocht in Madrid was van korte duur. De Molse ging zowel in het enkel- als dubbelspel meteen onderuit. Tegen Anastasija Sevastova (WTA-13) uit Letland werd het in de eerste ronde op de hoofdtabel van het enkelspel een bizarre wedstrijd: 0-6, 6-3 en 6-2. In het dubbelspel verloor Flipkens (WTA D-35) haar eerste ronde aan de zijde van de Amerikaanse Abigail Spears (WTA D-27): 6-3, 6-7 (6) en 10-5 werd het tegen Gabriela Dabrowski (WTA D-15) en Yifan Xu (WTA D-15), de zesde reekshoofden.

Alle Belgen zijn nu uitgeschakeld in Madrid.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS