Home » Nieuws » Na Miami nu ook de beste in Charleston: Collins wint tweede toernooi op rij

Na Miami nu ook de beste in Charleston: Collins wint tweede toernooi op rij

Na Miami nu ook de beste in Charleston: Collins wint tweede toernooi op rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het zijn glorieuze tijden voor Danielle Collins (WTA-15). Na haar toernooiwinst in Miami (Verenigde Staten, WTA 1000) was ze opnieuw de beste, dit keer in op het groene gravel van Charleston (Verenigde Staten, WTA 500).

In de finale versloeg ze het vierde reekshoofd, de Russische Daria Kasatkina (WTA-11), met sprekend gemak: 6-2 en 6-1 na 1 uur en 16 minuten.

Ook Elise Mertens (WTA-30) kon in de kwartfinale weinig inbrengen tegen het agressieve spel van de Amerikaanse.

Na haar tweede finalewinst op rij – en dertiende opeenvolgende overwinning – duikt de 30-jarige Amerikaanse de top vijftien binnen. Ze is bezig aan haar afscheidsjaar.

Geïnspireerd door de Williams-zusjes

De enige die Miami en Charleston ook na elkaar won, was Serena Williams (in 2008 en 2013). Zij en haar oudere zus Venus zijn altijd een grote inspiratie geweest voor Collins.

“De zusjes Williams hebben ons allemaal geleerd dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, wat je achtergrond is, of hoeveel geld je ouders hebben. Als je ergens je zinnen op zet en je uiterste best doet, is alles mogelijk.”

“Ik resoneerde met hun verhaal. Mijn vader was mijn coach. Mijn ouders reden me overal naartoe en werkten dubbele, driedubbele diensten, zodat ze mijn droom konden ondersteunen. Ik heb absoluut het gevoel dat de manier waarop ik speel soms een bijproduct is van het kijken naar Venus en Serena. Om hun steun te hebben en dat ze ook zo vocaal zijn… Ik voel me erg dankbaar.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws