Home » Nieuws » Nadal: “Dit is de reden waarom Djokovic beter is dan ik”

Nadal: “Dit is de reden waarom Djokovic beter is dan ik”

Nadal: “Dit is de reden waarom Djokovic beter is dan ik”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In een interview het Spaanse Movistar+ legt Rafael Nadal (ATP-240) uit waarom hij “niet beter is dan Novak Djokovic (ATP-1)” en geeft hij toe dat hij spijt heeft van “verkeerde beslissingen” in zijn leven en carrière.

Nadal en Djokovic speelden (tot dusver) maar liefst 59 keer tegen elkaar. Djokovic won door de jaren heen net één ontmoeting meer. In Grand Slam-duels staat het echter 11-7 voor Nadal, iets dat dan weer niet reflecteert in het totaal aantal gewonnen grandslamtitels. Djokovic heeft 24 Grand Slams achter zijn naam, de Spanjaard blijft voorlopig steken op 22.

“Ik heb vier en een half jaar aan Grand Slams gemist omwille van blessures”, weet Nadal. “Ik heb minder gespeeld en dat is de reden waarom ik niet beter ben dan Djokovic. Dat is de realiteit, maar dat hoort ook bij sport.”

“Ik heb gedaan wat ik kon, maar ik moet erkennen dat Djokovic een fysiek en spelstijl heeft die hem in staat stellen meer te spelen en te concurreren op de Tour dan ik.”

LEES OOK: Rafael Nadal zonderde zich vijf weken af op zee

Verkeerde beslissingen

Nadal geeft toe dat hij bepaalde zaken – achteraf bekeken – anders had moeten aanpakken. “Ik heb verkeerde beslissingen genomen als het gaat om het beschermen van mijn fysieke gezondheid. Ik zou veel dingen in mijn leven en mijn carrière veranderen (mocht hij het opnieuw kunnen doen, n.v.d.r.). Ik had het mis door te denken dat mijn beslissingen juist waren.”

De 37-jarige Spanjaard is al sinds de Australian Open (Australië, Grand Slam) begin dit jaar buiten strijd. Djokovic, 36 jaar, is deze week dan weer eerste reekshoofd op het Masterstoernooi van Parijs (Frankrijk, ATP 1000).

LEES OOK: Australian Open kondigt comeback van Rafael Nadal aan, maar die weet van niets

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws