Home » ATP » Nadal en Kyrgios onderuit in tweede ronde Cincinnati

Nadal en Kyrgios onderuit in tweede ronde Cincinnati

Nadal en Kyrgios onderuit in tweede ronde Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Western & Southern Open (Verenigde Staten, ATP 1000) is Rafael Nadal (ATP-3) is er niet in geslaagd om te winnen bij zijn comeback. Nick Kyrgios (ATP-28) had er in zijn tweede ronde tegen Taylor Fritz (ATP-13) duidelijk weinig zin in en is ook uitgeschakeld.

Nadal kwam in Cincinnati voor het eerst opnieuw in actie na zijn forfait op Wimbledon afgelopen maand. De Spanjaard botste echter op een bijzonder gedreven Borna Coric (ATP-152) en verloor na 2 uur en 51 minuten met 6-7 (9), 4-6 en 6-3.

Voor de Kroaat is de overwinning op Nadal een opsteker na twee jaar van blessureleed. “Dit is heel speciaal want ik heb de voorbije twee jaar amper gespeeld en al helemaal niet op het grote podium voor zo veel publiek”, liet hij na afloop optekenen. “Ik keek uit naar deze wedstrijd, maar nu dat ik gewonnen heb, is het helemaal te gek.”

In de derde ronde wacht met Roberto Bautista Agut (ATP-19) alweer een topper voor Coric.

(lees verder onder de tweet)

Boegeroep voor Kyrgios

De wedstrijd tussen Kyrgios en Fritz draaide dan weer uit op een sisser. De Australiër had eerder al aangegeven met zijn hoofd momenteel vooral bij zijn ouders in Canberra te zitten en deed amper moeite om een bal over het net te slaan.

Na amper 50 minuten spelen stond het al 6-3 en 6-2 voor de 24-jarige Amerikaan. Kyrgios werd door het publiek getrakteerd op boegeroep en droop achteloos af.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijden van Nadal en Kyrgios.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws