Home » ATP » Nadal geeft forfait voor Indian Wells: “Nog niet klaar”

Nadal geeft forfait voor Indian Wells: “Nog niet klaar”

Nadal geeft forfait voor Indian Wells: “Nog niet klaar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-652) zegt af voor het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, ATP 1000).

Drievoudig winnaar van Indian Wells, Nadal, maakte op sociale media bekend dat hij niet zal spelen op het ATP-1000-toernooi: “Het is met veel verdriet dat ik me moet terugtrekken van dit fantastische toernooi. Iedereen weet hoeveel ik van deze plaats houd en hoe graag ik hier speel op Indian Wells. Daarom kwam ik al heel vroeg naar hier om te oefenen en om te proberen klaar te geraken.”

“Ik heb hard gewerkt en getraind en jullie weten allemaal dat ik een test had dit weekend. Maar ik vind mezelf nog niet klaar om te spelen op het hoogste niveau op zo’n belangrijk evenement.”

“Het is geen gemakkelijke beslissing, het is hard maar ik kan niet liegen tegen mezelf en tegen duizenden fans. Ik zal jullie allemaal missen en ik ben zeker dat het toernooi een groot succes zal zijn.”

Wildcard Sumit Nagal (ATP-101) zal Nadal vervangen en speelt in de eerste ronde tegen de Canadees Milos Raonic (ATP-224). Nadal kwam dit jaar enkel nog maar in actie in Brisbane waar hij sneuvelde in de kwartfinale. Enkele dagen geleden speelde Nadal nog de exhibitiematch ‘Netflix Slam’ tegen Carlos Alcaraz (ATP-2).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws