Home » ATP » Nadal strandt in kwartfinale in Brisbane na slijtageslag en gemiste matchpunten

Nadal strandt in kwartfinale in Brisbane na slijtageslag en gemiste matchpunten

Nadal strandt in kwartfinale in Brisbane na slijtageslag en gemiste matchpunten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-672) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van het ATP-toernooi van Brisbane (Australië, ATP 250). Hij verloor in drie sets van Jordan Thompson (ATP-55).

Nadal boekte bij zijn comeback een vlotte overwinning tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-98) in de eerste ronde. In de tweede ronde zette de Spanjaard thuisspeler Jason Kubler (ATP-102) met 6-1 en 6-2 opzij.

In de kwartfinale moest de 37-jarige Nadal aan de bak tegen Jordan Thompson (ATP-55). De Spanjaard sleepte en spannende eerste set met 7-5 in de wacht. In de tweede set kreeg Nadal drie matchpunten, maar de Australiër gaf zich niet zomaar gewonnen. Thompson trok in de tiebreak met 6-7 (6) het laken naar zich toe.

In de derde set was Nadal al snel op achtervolgen aangewezen. De Spanjaard nam een medische time-out, nadat hij opnieuw last ondervond van de heup. Hij gaf echter niet op, maar zag de derde set met 3-6 naar Thompson gaan. De wedstrijd duurde 3 uur en 26 minuten.

(lees verder onder de posts op X)

Opnieuw blessurezorgen?

Nadal gaf op de persconferentie meer uitleg bij zijn blessure: “Het was op een vergelijkbare plaats als vorig jaar, maar het is wel anders. Ik voel dat de spier vermoeid is, vorig jaar voelde ik meteen iets erg. Maar het is op dezelfde plek, dan heb je iets meer schrik. Er kan veel gebeuren als je een jaar geen tennis gespeeld heb, ik hoop dat het gewoon overbelasting is en dat ik in Melbourne kan spelen, maar ik ben niet 100% zeker.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws