Home » Grand Slam » US Open » Nadal hekelt lawaai onder het dak en vreemde beslissing Murray

Nadal hekelt lawaai onder het dak en vreemde beslissing Murray

Nadal hekelt lawaai onder het dak en vreemde beslissing Murray

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na zijn wedstrijd onder het dak van de US Open, wil Rafael Nadal (ATP-1) dat er iets gedaan wordt aan het lawaai. Hij geeft ook commentaar op de ‘vreemde beslissing’ van Andy Murray (ATP-2). 

Het publiek van de US Open staat niet meteen bekend als het meest rustige, en dat maakt deel uit van de charme van deze Grand Slam. Maar voor Nadal mag het allemaal een beetje stiller. Zeker wanneer er onder het nieuwe dak, dat 150 miljoen dollar heeft gekost, wordt gespeeld.

“Ik begrijp dat het een show is en ik geniet daar ook van”, aldus de Spanjaard na zijn wedstrijd tegen Dusan Lajovic (ATP-85).

“Om eerlijk te zijn was het er een beetje over. De energie en de steun van het publiek is echt enorm en ik geniet daarvan. Ik heb zoveel onvergetelijke momenten meegemaakt hier. Ik maak hier deel van uit, natuurlijk. Maar onder het dak moet er, naar mijn mening, wat strikter omgegaan worden met het lawaai. Het geluid kan niet weg en dat is een probleem.”

Nadal verklaarde dat hij problemen had met te horen hoe de bal van het racket van zijn tegenstander kwam waardoor het moeilijker was om te anticiperen hoe hard of met welk soort spin de bal op hem af zou komen. Hij zei ook dat hij riep om even te wachten wanneer Lajovic serveerde, maar de Serviër hoorde hem niet.

“Je kan je dus inbeelden hoeveel lawaai er was”, aldus Nadal.

Niet dat hij een tegenstander is van het dak, integendeel.

“De USTA (tennisbond van de Verenigde Staten, nvdr.) heeft geweldige verbeteringen doorgevoerd voor de fans, de spelers, de tv en voor iedereen met dit dak. Ze kunnen het nu nog een beetje beter maken wanneer ze het lawaai onder controle krijgen.”

De US Open is niet het enige grandslamtoernooi dat een dak over het belangrijkste stadium heeft gemaakt. Zo beschikken Wimbledon en de Australian Open ook over een uitschuifbaar dak en voor Roland Garros zijn er plannen in die richting. Gevraagd of het probleem zich ook stelt in Londen en Melbourne antwoorde Nadal:

“Niet zo erg nee.”

Tijdens de wedstrijd tussen Elise Mertens (ATP-39) en Madison Keys (WTA-16) werd er 83 decibel gemeten. Ter vergelijking komt dat overeen met een ochtendwekker op korte afstand, vrachtverkeer of een luide zaag.

https://twitter.com/BenRothenberg/status/902688571324342274

“Vreemde beslissing van Murray”

Todd Woodbrigde was niet de enige die vraagtekens plaatste bij het afzeggen van Murray vlak nadat de loting bekend werd gemaakt. Ook Nadal vond de timing van die beslissing vreemd.

“Ik ging ervan uit dat hij zou spelen, hij was hier al even aan het trainen”, aldus de 31-jarige Spanjaard.

“Het is een beetje vreemd dat hij de ochtend na de loting forfait gaf. Dat is wat eigenaardig en moeilijk om te begrijpen. Normaal gezien zou je blijven proberen te trainen en tot de laatste snik doorgaan om klaar te raken. Je geeft geen verstek op zaterdagochtend, je geeft forfait op maandagochtend of zondagnamiddag. Als dat niet lukt, dan doe je dat voor de loting.”

“Hij heeft natuurlijk zijn redenen en het enige slechte nieuws is dat hij niet kan spelen. Blessures zijn slecht voor iedereen, dat weet ik beter dan wie ook. Ik wens hem dan ook een snel en goed herstel. Dat is het belangrijkste.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws