Home » Grand Slam » Nadal klaagt over slecht weer en nieuwe ballen: “Dit is zeer ongunstig voor mij”

Nadal klaagt over slecht weer en nieuwe ballen: “Dit is zeer ongunstig voor mij”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-2) is op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) op jacht naar een dertiende titel. De Spanjaard is echter allesbehalve te spreken over de extreme omstandigheden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Aan de vooravond van de start van Roland Garros voelt Nadal zich allesbehalve in zijn sas: “De situatie is hier heel anders dan in Rome. De omstandigheden zijn hier moeilijk, het is koud. Het zijn nieuwe ballen, die zijn heel traag en de ondergrond is zwaar en koud.”

Toch geef de Spanjaard zich niet zomaar gewonnen: “Ik ben minder voorbereid dan normaal, maar ik ben hier om te vechten. Ik probeer om geduldig en positief te zijn en de goede vibes te vinden.”

Ook Djokovic reageert op nieuwe ballen

Elke speler heeft zo zijn mening over de nieuwe ballen van Wilson. Elise Mertens (WTA-20) heeft er niet erg veel problemen mee en ook Novak Djokovic (ATP-1) had er iets over te zeggen: “Het is de eerste keer dat we Wilson ballen op gravel gebruiken. Ze zijn inderdaad zwaar, maar dat is wellicht ook omdat het bijna oktober is en het gravel zwaar en nat is. Het is moeilijk om te zeggen of het nu louter aan de bal ligt. We moeten accepteren dat de condities nu totaal anders zijn dan normaal tijdens Roland Garros”.

Novak Djokovic - © FFT
Novak Djokovic – © FFT

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS