Home » ATP » Nadal na elfde zege in Barcelona, wie stopt hem nog?

Nadal na elfde zege in Barcelona, wie stopt hem nog?

Nadal na elfde zege in Barcelona, wie stopt hem nog?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het is Rafael Nadal (ATP-1) die zich voor de elfde keer kroont als kampioen van het ATP-toernooi in Barcelona (Spanje, € 2 794 220). Hij lijkt nu al onder stoom voor een historische reeks op gravel dit seizoen. 

De Spanjaard zette zijn eretitel als koning van het gravel nog wat luister bij door voor de elfde keer in zijn carrière het toernooi in Barcelona te winnen. Deze undécima komt één week na zijn (eveneens) historische zege in Monte Carlo. In de finale klopte de 31-jarige Rafa de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-63) met 6-2 en 6-1.

Ondanks het verlies was het voor Tsitsipas een historische week. Voor het eerst in 45 jaar stond er een Griek in de finale van een ATP-toernooi. De 19-jarige Tsitsipas was daarnaast de jongste finalist in Barcelona sinds Nadal in 2005. Symbolischer kon haast niet.

Lovende woorden voor Goffin

Het nummer één van de wereld had nog lovende woorden over na zijn wedstrijd tegen David Goffin (ATP-10). De Belg moest de overmacht van de Spanjaard in de halve finale ondergaan.

“David is een van de beste spelers van de wereld op deze ondergrond. Hij kent alle slagen, hij serveert erg goed en hij anticipeert goed in de partij. In de eerste set duwde hij me echt tot het uiterste”, aldus Nadal over Goffin.

 

koen

koen

Meer nieuws