Home » ATP » Nadal maatje te sterk voor Goffin in Barcelona

Nadal maatje te sterk voor Goffin in Barcelona

Nadal maatje te sterk voor Goffin in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-10) heeft niet kunnen stunten tegen Rafael Nadal (ATP-1) op het ATP-toernooi in Barcelona (Spanje, € 2 794 220). De Spaanse nummer één kreeg in de eerste set veel weerwerk van onze landgenoot maar snelde in de tweede set naar de zege en de finale.

Goffin ging in de kwartfinale in Barcelona nog knap voorbij outsider Roberto Bautista Agut (ATP-15) en versierde daardoor een topduel met nummer één Nadal. Het werd de vierde ontmoeting tussen Goffin en Nadal. Onze landgenoot won de vorige confrontatie tegen de Spaanse topper maar kon op gravel nog nooit stunten tegen de gravelkoning.

De Belgische nummer één schoot het sterkste uit de startblokken. Hij benutte met knap agressief tennis meteen breakpunten en ging met vertrouwen verder naar een 2-0-voorsprong. Nadal vond echter snel zijn topniveau terug en trok de scheve situatie recht. In het spannende en mooie einde van de set profiteerde Nadal bij een 5-4-voorsprong van een gemiste forehand van Goffin en haalde zo de eerste set met 6-4 binnen.

In de tweede set krikte Nadal zijn niveau nog verder op en liet hij Goffin geen schijn van kans meer. Onze landgenoot kon geen vuist meer maken en ging met 6-0 onderuit. Na 1 uur en 22 minuten stond de einduitslag op het scorebord. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de partij.

Nadal won tegen Goffin trouwens al zijn 44e set op rij op gravel en boekte zijn vierhonderste (!) overwinning op gravel. Nadal speelt zondag in de finale in Barcelona tegen de 19-jarige Griekse belofte Stefano Tsitsipas (ATP-63) die vijfde reekshoofd Pablo Carreno Busta (ATP-11) wandelen stuurde. De Spaanse topper kan in Barcelona een elfde trofee in de lucht steken.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws