Home » Grand Slam » Roland Garros » Nadal stapje dichter bij 13e Roland Garroszege én record Federer

Nadal stapje dichter bij 13e Roland Garroszege én record Federer

Nadal stapje dichter bij 13e Roland Garroszege én record Federer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-2) heeft zich in drie sets geplaatst voor de finale op Roland Garros. De Spanjaard rekende af met Diego Schwartzman (ATP-14).

Twaalfvoudig Roland Garroswinnaar Nadal wist dat hij goed wakker moest zijn in de halve finale tegen de Argentijn Schwartzman. Een aantal weken geleden stuntte Schwartzman immers in Rome nog knap tegen de Spaanse gravelkoning.

In de eerste set streden Nadal en Schwartzman tegen elkaar in lange spannende rally’s. Nadal kon twee keer breaken en greep de eerste set met 6-3 na maarliefst 67 minuten.

In de tweede set was de Spanjaard opnieuw sterker dan Schwartzman en pakte hij de set ook met 6-3. Schwartzman liet met momenten flitsen zien maar presteerde niet op hetzelfde niveau presteren als tijdens zijn stunt in Rome. De foutenlast lag bij de Argentijn te hoog.

Nadal had echter ook mindere momenten in de derde set. De Spanjaard liet Schwartzman twee keer terug breaken waardoor de Argentijn zich opnieuw in de match mepte. In een beslissende tiebreak liet Schwartzman het echter opnieuw afweten en triomfeerde Nadal met 7-0.

Na iets meer dan drie uur stootte Nadal door naar zijn dertiende finale op Roland Garros. De 34-jarige Spanjaard kan zondag voor de dertiende keer de Franse Grand Slam winnen. Nadal won tegen Schwartzman al zijn 99e wedstrijd op Roland Garros.

Daarnaast heeft Nadal de kans om het record van meeste grandslamtitels van Roger Federer (ATP-4) te evenaren. De Spanjaard heeft nu negentien keer een Grand Slam gewonnen, terwijl Federer twintig keer triomfeerde. In de finale wacht een duel met Novak Djokovic (ATP-1) of de Griekse belofte Stefanos Tsitsipas (ATP-6).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws