Home » Grand Slam » US Open » Nadal triomfeert op de US Open na slijtageslag en zit Federer op de hielen

Nadal triomfeert op de US Open na slijtageslag en zit Federer op de hielen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-2) heeft de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) op zijn naam geschreven. In de finale rekende hij in vijf sets af met Daniil Medvedev (ATP-5).

Enkele weken na hun duel in Montreal, waar de Spanjaard makkelijk won, stonden beide spelers opnieuw tegenover elkaar in het Arthur Ashe stadium in New York. Medvedev zorgde voor de eerste break van de partij, maar Nadal brak meteen terug. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, maar op het eind ging Nadal nogmaals door de opslag van de Rus en zo haalde hij de set met 7-5 binnen.

Nadal kon meer en meer zijn spel ontwikkelen, terwijl de Rus meermaals in de fout ging. Een mindere servicegame van Medvedev leverde de Spanjaard een nieuwe break op en wat later trok Nadal met 6-3 aan het langste eind. Alles leek volgens plan te verlopen voor de Spanjaard, die op een break voorsprong kwam in de derde set. Medvedev gaf zich echter niet gewonnen, liet prachtig tennis zien en het publiek scandeerde zelfs zijn naam. De Rus ging door de opslag van Nadal en greep de set met 5-7.

Medvedev kende enkele moeilijke momenten in de vierde set, maar wist toch telkens zijn spelletjes te winnen. Het publiek smulde van de partij en bij 4-5 moest Nadal serveren om in de set te blijven. Met een prachtige return op breakpunt bracht de Rus de partij opnieuw in evenwicht: 4-6.

In de vijfde set was het Medvedev die als eerste kraakte, de vermoeidheid speelde de Rus parten. Nadal ging twee keer door de opslag van de Rus, maar die wist miraculeus nog één break ongedaan te maken. Bij 5-4 moest Nadal nogmaals een breakpunt redden maar uiteindelijk trok hij na 4 uur en 49 minuten toch aan het langste eind en pakte zo zijn vierde titel op de US Open.

Voor Nadal is het de negentiende grandslamzege uit zijn carrière, hij nadert zo Federer die twintig grandslamtitels op zijn palmares heeft. De Spanjaard liet zijn tranen de vrije loop tijdens een video met al zijn successen. “Dit was één van de meest emotionele avonden uit mijn carrière. Het was een erg gekke wedstrijd, bedankt aan iedereen die me gesteund heeft”, zei Nadal in zijn speech.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden