Home » Geen categorie » Nadal wint hoogstaande finale in Madrid

Nadal wint hoogstaande finale in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-5) heeft het ATP 1000 toernooi van Madrid (Spanje, € 5 439 350) gewonnen. In een uitstekende finale klopte hij Dominic Thiem (ATP-9). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Spanjaard beleeft een sterk gravelseizoen. Met de toernooizege in Madrid won Nadal zijn derde toernooi op vier weken tijd. Voor Thiem was het zijn eerste ATP Masters 1000 finale in zijn carrière. Twee weken geleden verloor Thiem nog in de finale van het toernooi in Barcelona van dezelfde Nadal.

Vandaag startte de jonge Oostenrijker furieus aan de finale en zette Nadal al gauw op een break achterstand. De Spanjaard trok de bordjes kort daarna weer gelijk en beide spelers stevenden af op een tiebreak. In een hoogstaande slotfase kon Nadal uiteindelijk de set binnenhalen met 7-6 (8). Hij moest hiervoor wel eerst twee setpunten van Thiem wegwerken.

De 30-jarige Spanjaard rook de overwinning en profiteerde meteen van de eerste breakkansen in de tweede manche. Nadal gaf die voorsprong niet meer uit handen en wist een aantal breakpunten weg te werken. Bij een 5-4 voorsprong mocht Nadal serveren voor zijn vijfde Madrid Open titel. Thiem gaf zich nog niet gewonnen en kon elke breakpunten bij elkaar spelen. In een felbevochten game wist de Spanjaard het hoofd koel te houden en na het tweede wedstrijdpunt was het raak. Na een knappe finale die 2u17 in beslag nam, was de 7-6 (8) en 6-4 overwinning een feit.

Ongeslagen op gravel in 2017

Nadal isop dit moment al vijftien wedstrijden ongeslagen, goed voor twee ATP Master 1000 titels en één ATP 500 titel. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Djokovic waardoor ze samen het record delen van meeste ATP Master 1000 titels (30). Met nog één week te gaan is de Spanjaard de torenhoge favoriet om de Coupe des Mousquetaires voor de tiende keer te winnen. Volgende week komt Nadal nog aan de bak in Rome.

koen

koen

MEER NIEUWS