Home » WTA » Nog één dag en Clijsters kent tegenstandster eerste ronde Dubai

Nog één dag en Clijsters kent tegenstandster eerste ronde Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters is goed aangekomen in Dubai en werkte er ook al een eerste trainingssessie af. Haar comeback is nu écht bijna een feit, maar wie wordt haar tegenstandster in de eerste ronde van de Duty Free Tennis Championships (Verenigde Arabische Emiraten, Premier)?

De loting van de hoofdtabel vindt zaterdag om 12u plaatselijke tijd (dat is 9u Belgische tijd) plaats in de Majilis, in de catacomben van het Dubai Duty Free Tennis Stadium. Dankzij Tennisplaza kom je als eerste te weten wie Clijsters tegenover zich krijgt in haar allereerste wedstrijd. Net als vorig jaar zijn we van de partij in het tot de verbeelding sprekende emiraat.

Clijsters aanvaardde een wildcard en kan – uiteraard – geen beroep doen op een beschermde ranking of speciale status. Langzaam opbouwen zal er dan ook niet inzitten in Dubai. Het toernooi is er één van het niveau Premier, wat betekent dat er heel wat toppers naartoe komen. Vooral dit jaar is de tabel extreem sterk.

Top 10 present

Clijsters kan zo maar even Simona Halep (WTA-2), Karolina Pliskova (WTA-3), Elina Svitolina (WTA-4), Belinda Bencic (WTA-5) of Kiki Bertens (WTA-8) loten. Ook Australian open-winnares Sofia Kenin (WTA-7) en finaliste Garbiñe Muguruza (WTA-16) behoren tot de mogelijkheden.

Belgisch onderonsje?

Of wat gedacht van een Belgisch duel in de eerste ronde? Elise Mertens (WTA-19) is niet aan haar debuut toe in Dubai en koos ook dit jaar om af te zakken de Verenigde Arabische Emiraten.

Door het debacle rond het toernooi van Boedapest (Hongarije), besloten ook Alison Van Uytvanck (WTA-47), Ysaline Bonaventure (WTA-116) en Kirsten Flipkens (WTA-81) hun kans te wagen in Dubai, ze nemen deel aan het kwalificatietoernooi.

Vast staat dus dat de eerste ronde van Kimback er eentje wordt om naar uit te kijken. En mocht ze in eerste instantie toch gevrijwaard blijven van een absolute top opponente, dan wacht die sowieso in haar (eventuele) tweede wedstrijd.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS