Home » Grand Slam » Wimbledon » Nummer één positie binnen handbereik voor deze mannen op Wimbledon

Nummer één positie binnen handbereik voor deze mannen op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De inzet op Wimbledon is niet enkel eeuwige glorie. Ook de nummer één-positie ligt in het vizier van deze topspelers. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Andy Murray (ATP-1) is de titelverdediger op Wimbledon en moet dus een pak punten verdedigen. De Schot is zeker van zijn plaats op het hoogste schavot wanneer hij minstens de finale haalt. Indien Murray voldoende goed presteert, zal er in de halve finale een battle for number one worden gespeeld.

Hierin komt hij mogelijk uit tegen Rafael Nadal (ATP-2) die met een finaleplaats voor het eerst sinds juli 2014 op nummer één kan staan. De Spanjaard speelde vorige jaar niet op Wimbledon en kan dus een goede slag slaan.

De Zwitser Stan Wawrinka (ATP-3) kan voor het eerst in zijn carrière de toppositie innemen. Hiervoor moet hij wel het toernooi winnen. In 2014 en 2015 haalde hij telkens de kwartfinale, zijn beste resultaat op het Londense gras. Als hij erin slaagt Wimbledon te winnen, wordt hij daarnaast de negende speler die alle vier de Grand Slams op zijn naam heeft staan.

Tot slot heeft ook Novak Djokivic (ATP-4) nog een kans(je) om de nummer één positie opnieuw over te nemen. De Serviër moet hiervoor het toernooi winnen én tegelijkertijd mogen zowel Murray als Nadal de halve finale niet halen.

koen

koen

MEER NIEUWS