Home » Geen categorie » Officieel: inschrijvingen toernooien én interclub geopend, Kids Toer start later op

Officieel: inschrijvingen toernooien én interclub geopend, Kids Toer start later op

Officieel: inschrijvingen toernooien én interclub geopend, Kids Toer start later op

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zoals eerder aangekondigd op Tennisplaza mogen er vanaf deze week terug toernooien georganiseerd worden. En ook interclub (Plan B) kan doorgaan.

Geweldig nieuws voor alle fervente competitieclubs en spelers: er mogen opnieuw wedstrijden georganiseerd worden! Om alles in een veilig kader te kunnen organiseren, heeft Tennis Vlaanderen een protocol om coronaproof competitie te spelen. De federatie rekent naar eigen zeggen op de medewerking van alle organiserende clubs, officials en deelnemende spelers om deze richtlijnen strikt op te volgen.

Interclub

Aangezien ook de horeca groen licht heeft gekregen, kan het befaamde Plan B voor interclub in voege treden. Dat wil zeggen dat de interclubontmoetingen eind augustus zullen aanvangen en in september doorlopen. Inschrijven met je ploeg kan vanaf nu via de Elit-clubtoepassing van de federatie.

Tip: klaar om terug te knallen? Zorg dan dat je tennis outfit en -materiaal tiptop in orde zijn. Klik hier voor alle grote merken (kleding, schoenen, rackets, ballen, accessoires…) tegen de scherpste prijzen!

Nog geen Kids Toer

Kids Toer toernooien vallen niet onder competitie maar onder de noemer georganiseerde sportactiviteit klinkt het bij Tennis Vlaanderen. Aangezien georganiseerde sportactiviteiten tot 30 juni nog beperkt zijn tot maximum twintig personen en publiek pas toegestaan is vanaf 1 juli, zal de Kids Toer dan ook pas op 1 juli kunnen hervatten. De Kids Toer tornooien tot 30 juni worden daarom geannuleerd.

Een laatste (logische) beslissing is dat men de klassementsberekening van juni niet zal laten doorgaan.

Ook in Wallonië

In Wallonië gelden dezelfde regels als in Vlaanderen, zo communiceerde de Franstalige tennisfederatie AFT op Facebook.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws