Home » Clubnieuws » Wat nu met de interclub? En wanneer mogen we toernooien spelen?

Wat nu met de interclub? En wanneer mogen we toernooien spelen?

Wat nu met de interclub? En wanneer mogen we toernooien spelen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De kogel is door de kerk: vanaf maandag 4 mei mogen we opnieuw recreatief tennissen. Maar uiteraard gebeurt dat onder strikte veiligheidsvoorschriften. Tennis Vlaanderen geeft intussen ook een update over de interclub en de toernooien.

In nauw overleg met clubs en gewesten werkte de Vlaamse Tennisfederatie een tijd geleden al twee scenario’s uit voor de interclub. Plan A en B. Bij plan A zou de interclub in het weekend van 23 mei starten, maar op voorwaarde dat competitiesport dan toegelaten was én dat de horeca op dat moment al geopend was. Dat is dus niet het geval.

Op dit moment ligt dus enkel nog plan B op tafel. Dat wil zeggen dat de interclubontmoetingen pas eind augustus zullen aanvangen en in september doorlopen.

De intergewestelijke eindronde en de Tennis Vlaanderen Eindronde Jeugdinterclub gaan niet door. Ook de leeftijdscategorieën worden verplaatst naar eind augustus/september, de najaarsinterclub wordt definitief geannuleerd.

Clubs kunnen vanaf 1 mei ploegen inschrijven voor de interclub.

Toernooien

De Vlaamse tennisfederatie kwam ook met nieuws over de toernooien, die normaal gezien nu volop aan de gang zijn. “Alle toernooien zijn afgelast tot en met 7 juni. We brengen alle ingeschreven spelers hiervan op de hoogte. Er zullen dus ten vroegste vanaf 8 juni toernooien georganiseerd worden”, klinkt het bij Tennis Vlaanderen.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws