Home » Clubnieuws » Officieel: we mogen vanaf 4 mei opnieuw tennissen

Officieel: we mogen vanaf 4 mei opnieuw tennissen

Officieel: we mogen vanaf 4 mei opnieuw tennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het is eindelijk zover: vanaf 4 mei krijgen recreatieve tennissers in ons land opnieuw groen licht om hun favoriete sport te beoefenen, uiteraard onder strikte veiligheidsvoorschriften. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad gisteren bekendgemaakt in een persconferentie rond de exitstrategie.

Eerder deze week waren er al verschillende geruchten dat de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zouden versoepelen, maar nu is het officieel. Buiten wandelen of fietsen zal kunnen met twee mensen die niet onder hetzelfde dak wonen, als ze afstand bewaren. Ook bepaalde sporten, zoals vissen, atletiek, kajak en tennis kunnen terug.

Dat is uiteraard goed nieuws voor de 154 000 Vlaamse tennissers. Maar ze zullen zich wel aan bepaalde regels moeten houden. Zo is het onmogelijk om te douchen in het sanitair van de club of naar de cafetaria te gaan. Ook zal je maar met twee op een veld mogen staan, een dubbelspel is niet mogelijk.

Tennis Vlaanderen heeft inmiddels laten weten dat ze begin volgende week met richtlijnen komen voor de Vlaamse tennissers. “We verspreiden de Play Safe & Go richtlijnen voor spelers nadat we ook de laatste en gedetailleerde richtlijnen van de overheid en Sport Vlaanderen ontvangen hebben. Ook voor interclub en tornooien kunnen we dan meer duidelijkheid scheppen”, klinkt het bij Tennis Vlaanderen.

Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen, liet deze week al weten dat er een plan klaar lag om coronaproof aan de slag te gaan. “Tennis is van nature al redelijk contactloos. We hebben dat heel contactloos gemaakt. Voor de ballen hebben we een simpele oplossing. We geven ze een markering. Speler A mag alleen de bal met het kruisje oprapen, speler B de bal met het bolletje”, klonk het.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws