Home » Grand Slam » Roland Garros » Ook Bertens laat zich verrassen in vierde ronde

Ook Bertens laat zich verrassen in vierde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het lijkt wel bijltjesdag op Roland Garros. Na de verrassende nederlaag van Simona Halep, ligt nu ook de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-8) eruit in de vierde ronde. Ze verloor verrassend in twee sets van kwalificatiespeelster Martina Trevisan (WTA-159): 6-4 6-4.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bertens werd na haar tweede ronde tegen Errani nog afgevoerd in een rolstoel, maar maakte in haar derde ronde opnieuw een goeie indruk tegen Siniakova. In de vierde ronde was de Nederlandse echter een schim van zichzelf tegen Martina Trevisan.

De Italiaanse, die zich door de kwalificaties moest worstelen, kende tot 6-4 3-0 geen problemen met Bertens, maar toen leek de partij alsnog te kantelen. Bertens zette de bordjes gelijk, maar doordrukken kon ze niet. Trevisan mocht bij 5-3 serveren voor de wedstrijd, maar slaagde daar niet in. Maar Bertens, die door de felle wind in Parijs sukkelde met haar opslag, moest even later haar servicegame opnieuw inleveren.

Daarmee krijgen we dus een verrassende kwartfinale tussen Trevisan en Iga Swiatek (WTA-54), die dus eerder al Simona Halep kansloos naar huis stuurde.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS