Home » Ethias Trophy » Ook Darcis kan Belgische eer niet redden op Ethias Trophy

Ook Darcis kan Belgische eer niet redden op Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-66) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Ethias Trophy in Bergen (€ 106 500). Het topreekshoofd verloor in drie sets van Maxime Teixeira (ATP-312). Ruben Bemelmans (ATP D-203) wist zijn dubbelwedstrijd wel te winnen en stoot door naar de kwartfinale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Darcis ging tot het uiterste om België naar de finale van de Davis Cup te loodsen en ondervindt daar nog steeds de gevolgen van. Hij kon niet voluit serveren tegen de Fransman Teixeira, en daar maakte de Fransman gebruik van. Toch was het Darcis die een spannende eerste set met 7-5 in de wacht sleepte. Daarna kantelde de wedstrijd echter en set twee en drie gingen met 3-6 naar Teixeira.

Ruben Bemelmans en Philipp Petzschner - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Ruben Bemelmans en Philipp Petzschner – © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Daarmee ziet de Ethias Trophy de laatste landgenoot op de hoofdtabel van het enkelspel sneuvelen. Gelukkig kon Bemelmans aan de zijde van de Duitser Philipp Petzchner (ATP D-54) toch voor een lichtpuntje zorgen. De Belgisch-Duitse tandem versloeg het Frans-Australische duo Fabrice Martin (ATP D-67) en John-Patrick Smith (ATP D-262) met 3-6 6-3 en 10-7.

In de kwartfinale moeten ze het donderdag opnemen tegen Marcel Granollers (ATP D-25) en Karen Khachanov (ATP D-633).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER