De Davis Cup-selectie deed deze week heel wat stof opwaaien. Arthur De Greef (ATP-189) gaf aan RTBF meer uitleg over waarom hij past voor de ontmoeting met Hongarije.

Kimmer Coppejans (ATP-277) vertelde eerder aan Tennisplaza waarom hij verkoos om niet aan te treden in Luik. Ook De Greef lichtte zijn beslissing toe, al is zijn beslissing van een andere aard.

“Ik ben triest en ontgoocheld dat ik niet bij het Belgische team kan zijn, mijn beslissing heeft niks te maken met de ploeg of met de kapitein. Het is een intern probleem met de federatie en zijn leiders. Ik heb al verschillende problemen gehad, de eerste twee keer heb ik niets gezegd, maar de derde keer was het me te veel. Ik heb een vergadering samengeroepen en om verandering gevraagd, en ook duidelijk gesteld dat ik niet meer zou spelen als er niets veranderde. Deze week heeft men mij gezegd dat alles bij het oude blijft. Daarom heb ik beslist om niet meer te spelen in deze omstandigheden, ik blijf vasthouden aan mijn waarden, ik ben correct, maar dan moet men ook met mij correct handelen. En dat is momenteel niet het geval”, aldus De Greef.

Over de verdere inhoud van de problemen wil De Greef niet in detail treden. Het gaat volgens hem om interne en privé-redenen: “Ik heb er reeds met kapitein Van Herck over gepraat tijdens de Davis Cup-finale in Lille. Ik ben een beetje verrast door zijn verklaringen in de pers, mijn zaak is ook anders dan die van Coppejans. Ik maak zeker geen definitief kruis over de Davis Cup. Maar gezien de huidige condities en de reactie van de federatie, kom ik momenteel niet in actie. Ik hoop dat ik op een dag in betere condities terug kan keren.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.