Home » Grand Slam » Ook deze twee top 10-speelsters geven forfait voor de US Open

Ook deze twee top 10-speelsters geven forfait voor de US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het blijft afzeggingen regenen voor de US Open. Ook Elina Svitolina (WTA-5) en Kiki Bertens (WTA-7) sturen hun kat.

“Na alles te hebben overwogen, heb ik beslist om de US Open dit jaar niet te spelen”, aldus Elina Svitolina op Instagram. “Ik wil de USTA, organisatie en WTA bedanken om de speelsters een kans te geven om te spelen en de fans een kans om dit fantastische evenement te volgen. Ik begrijp en respecteer alle moeite die wordt gedaan om het toernooi in veilige omstandigheden te laten plaatsvinden, maar ik voel me niet comfortabel bij het idee om naar de Verenigde Staten te reizen zonder mijn team en mijzelf in gevaar te brengen.”

Zorgwekkende situatie

“Na lang nadenken heb ik besloten niet naar Amerika te gaan voor de toernooien Cincinnati en US Open. De situatie rond COVID-19 is nog dusdanig zorgwekkend dat de gezondheid van iedereen voorop staat en de controle over dit virus uiteraard prioriteit heeft”, aldus Bertens op haar beurt op Instagram.

“Onze premier heeft gisteren aangegeven dat we na Amerika twee weken in quarantaine zouden moeten. Uiteraard respecteren wij dit als team en zou dit de voorbereiding voor mijn geliefde gravel in Rome en Parijs in de weg zitten. Ik hoop dat de situatie snel een positieve wending zal krijgen en wens iedereen een goede gezondheid toe.”

Lijstje dikt aan

Eerder gaven ook Ashleigh Barty (WTA-1), Rafael Nadal (ATP-2) en Nick Kyrgios (ATP-40) forfait voor het grandslamtoernooi. De hele ATP-top zou zelfs dreigen met een boycot.

Elise Mertens (WTA-23), Kim Clijsters (NG) en David Goffin (ATP-10) tekenen normaal gezien wél present.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER