Home » Grand Slam » US Open » Ook Flipkens en Bonaventure opgesloten in New York: “Hopelijk kunnen we snel naar huis”

Ook Flipkens en Bonaventure opgesloten in New York: “Hopelijk kunnen we snel naar huis”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-72) en Ysaline Bonaventure (WTA-121) zijn volledig uitgeschakeld op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam), maar kunnen (voorlopig) niet naar huis. “Zo kan ik me niet voorbereiden op Roland Garros”, zucht Flipkens in een Instagram story.

Zoals je eerder al op Tennisplaza kon lezen bleef de positieve COVID-19-test van Benoit Paire (ATP-23) niet zonder gevolgen voor elf andere spelers. O.a. Bonaventure en Flipkens werden gedwongen in een bubbel… in de bubbel te leven.

“Ik klaag niet over hoe alles is verlopen tot dusver”, opent Flipkens op Instagram, “ik ben dankbaar dat ik kon deelnemen aan het toernooi, maar ik lig er nu uit en dan is de normale gang van zaken: een vlucht naar huis boeken, rusten, me voorbereiden op gravel en naar Rome vertrekken. Nu blijkt echter dat we hier moeten blijven, twee weken vanaf ons laatste contact met Benoit Paire. Dat betekent tot vrijdag 11 september.”

Geen Rome

“Ik kan dus niet deelnemen aan de kwalificaties van het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier) want die starten zaterdag (12 september, n.v.d.r.). Aangezien er maar één voorbereidingstoernooi is op Roland Garros, kan ik me helemaal niet voorbereiden.”

“Tot dusver zijn al mijn testings negatief. Laat ons hopen op het beste en dat ik snel naar huis kan.”

Bonaventure bevestigt

Bonaventure, eveneens uitgeschakeld op de US Open, bevestigt dat ook zij vastzit in New York. “Deze quarantaine wordt ons niet opgelegd door de USTA of de WTA, maar is een maatregel van de gezondheidsadministratie van de stad”, vertelt ze. “Als Kirsten, ik of één van onze coaches positief testen voor het einde van deze twee weken, moeten we allemaal veertien dagen extra in quarantaine.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS