Home » ATP » Ook Laver Cup reageert: “Aankondiging Roland Garros verraste ons, maar wij behouden onze planning”

Ook Laver Cup reageert: “Aankondiging Roland Garros verraste ons, maar wij behouden onze planning”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De organisatie van de Laver Cup reageert verrast op de beslissing van de Franse Tennisfederatie (FFT) om Roland Garros op hetzelfde moment als hun evenement in te plannen, maar is (voorlopig) niet van plan om te wijken.

“De tenniswereld kreeg dinsdag te horen dat de Franse Tennisfederatie Roland Garros verplaatst naar eind september en dat dit overlapt met de data van de Laver Cup”, opent de organisatie van het evenement haar mededeling. “Deze mededeling was een verrassing voor ons en onze partners Tennis Australia (het besturend orgaan voor tennisactiviteiten in Australië), de USTA (het federale besturend orgaan voor tennisactiviteiten in de Verenigde Staten) en de ATP. Ze roept veel vragen op en we beoordelen de situatie. Op dit moment willen we iedereen laten weten dat wij onze planning behouden en de Laver Cup willen laten doorgaan van 25 tot en met 27 september.”

De Laver Cup is een evenement dat sinds 2017 gespeeld wordt op hardcourt. Twee teams bestaande uit mannelijke tennissers, Team Europa en Team Wereld, spelen in een periode van drie dagen meerdere wedstrijden tegen elkaar. Sinds vorig jaar wordt het evenement beschouwd als een officieel toernooi op de ATP-kalender.

Eerder noemde Vasek Pospisil (ATP-93), lid van de spelersraad van de ATP, de beslissing van de FFT al “egoïstisch en arrogant”.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS