Home » Grand Slam » US Open » Ophef op US Open: Kyrgios wint wedstrijd na peptalk scheidsrechter

Ophef op US Open: Kyrgios wint wedstrijd na peptalk scheidsrechter

Ophef op US Open: Kyrgios wint wedstrijd na peptalk scheidsrechter

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ophef op de vierde dag van de US Open. In de wedstrijd tussen Nick Kyrgios (ATP-30) en Pierre-Hugues Herbert (ATP-75) pepte de scheidsrechter de Australiër op om te “blijven proberen”.

Bij een 6-4 en 3-0 voorsprong voor Herbert, klom scheidsrechter Mohamed Lahyani uit zijn stoel, knielde hij naast Kyrgios neer en maande hij hem aan om te “blijven proberen”.

Resultaat: Kyrgios’ loomheid verdween als sneeuw voor de zon en hij haalde de wedstrijd binnen met 4-6, 7-6 (6), 6-3 en 6-0.

Twitter ontploft

Meteen na de wedstrijd volgde de ene verbaasde tweet na de andere. Onderen anderen Donna Vekic (WTA-41) liet zich niet onbetuigd:

Vekic kreeg meteen een giftige sneer terug van Kyrgios, die zijn tweet een minuut later weer verwijderde.

Later op de avond postte hij wel dit nog:

Sommige twitteraars verdedigden de actie van umpire Lahyani, al deed het gerucht de ronde dat de organisatie van de US Open in overweging had genomen om hem tijdens de wedstrijd zelf nog van de stoel te halen. Intussen stuurde de US Open een officieel persbericht uit. “Lahyani wilde nagaan of Kyrgios fysiek in orde was en kwam uit zijn stoel omdat er teveel lawaai was en hij anders geen duidelijke conversatie kon voeren”, klinkt het. “Hij gaf Kyrgios mee dat hij, als hij zich ziek voelde, beroep kon doen op medische verzorging. Tegelijk maakte hij hem duidelijk dat als hij zich niet zou inzetten, hij als scheidsrechter zou moeten ingrijpen.”

Meer spelers reageren

Ook Roger Federer (ATP-2), de tegenstander van Kyrgios in de derde ronde, mengde zich al in het debat. “Dit is niet meer nagaan of alles in orde is met de speler, maar echt een gesprek voeren. Zoiets kan invloed hebben”, aldus de Zwitser.

Herbert, die in de partij uiteindelijk het onderspit moest delven na nochtans een bijzonder blitse start, heeft evenmin begrip voor Lahyani. “Hij is niet zijn coach en moet dus gewoon in zijn stoel blijven zitten”, klonk het bij hem na afloop.

Kyrgios reageert laconiek

Kyrgios zelf ligt alvast niet wakker van de commotie. Hij plaatste een foto op Instagram met als bijschrift “Wat heb je nog meer?”. Niemand minder dan Andy Murray (ATP-382), een goede vriend van Kyrgios, reageerde op de foto met een mopje.

Instagram Nick Kyrgios - © Instagram

Hij verwijderde ook opnieuw zijn tweet aan Vekic en verving hem door het volgende:

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws