Home » Geen categorie » Opnieuw twee op twee voor meisjes in Mexico

Opnieuw twee op twee voor meisjes in Mexico

Opnieuw twee op twee voor meisjes in Mexico

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens en Britt Geukens blijven het goed doen op het juniorentoernooi in Mexico, de Abierto Juvenil Mexicano (Grade A). Nadat ze eerder deze week al beiden hun eerste ronde in het enkelspel overtuigend wonnen, plaatsten ze zich nu ook beiden voor de tweede ronde van het dubbelspel.

Elise Mertens is samen met haar Zwitserse partner Karin Kennel aangeduid als eerste reekshoofd in het dubbelspel. En die rol als favorieten maakten ze in de eerste ronde meer dan waar. Orozco en Panta, een Mexicaans-Peruviaans koppel, hadden op geen enkel moment iets in te brengen tegen Mertens en Kennel, en zo won Mertens haar tweede wedstrijd op rij met een double bagel: 6-0 en 6-0.

En ook Britt Geukens plaatste zich voor de tweede ronde. Voor de gelegenheid aan de zijde van de Mexicaanse Jessica Cortes, versloegen ze samen de Turkse Ayla Aksu en de Amerikaanse Vitaliya Alkhovik. Ze hadden het daarbij iets moeilijker dan het koppel Mertens-Kennel, maar wonnen al bij al ook nog vlot met 6-4 en 6-2.

In de tweede ronde neemt Britt Geukens het samen met Jessica Cortes op tegen de vierde reekshoofden, de Canadese Marika Akkerman en de Colombiaanse Laura Ucros. Mertens en Kennel moeten daarentegen niet aantreden in de tweede ronde. Nadat Lidkovskaya en Miller-Krasilnikov hun eerste ronde wonnen, besliste het Russisch-Amerikaans duo namelijk om niet aan te treden in de tweede ronde. Daardoor krijgen Elise Mertens en Karin Kennel dus een vrijgeleide naar de kwartfinales, en moet Mertens deze week nog steeds haar eerste game verliezen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws