Home » Grand Slam » Organisatie Australian Open verliest de controle: “Verschillende spelers probeerden al te ontsnappen”

Organisatie Australian Open verliest de controle: “Verschillende spelers probeerden al te ontsnappen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De voorbereiding van de Australian Open loopt helemaal uit de hand nu steeds meer spelers protesteren over de getroffen coronamaatregelen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadat 47 spelers veertien dagen in isolatie moeten doorbrengen in hun hotelkamer (lees hier en hier) en de omstandigheden in bepaalde hotelkamers te wensen over laten, is het bang afwachten hoe de situatie verder zal evolueren. Verschillende bronnen maken melding van rebellerende spelers.

“Sommige spelers probeerden al te ontspannen uit hun hotelkamer en boycotten de maatregelen”, weet een bron. “De organisatie van de Australian Open is hierin echter heel strikt en heeft aan iedereen duidelijk gemaakt dat een inbreuk op de regels kan leiden tot boetes en een uitsluiting van het toernooi.”

Voorkeursbehandeling

Bij veel spelers is ook de zogezegde voorkeursbehandeling voor bepaalde toppers in het verkeerde keelgat geschoten. “Hoger gerangschikte spelers krijgen een betere accommodatie in Adelaide en sommigen krijgen zelfs hometrainers op de kamer”, klinkt het.

Eén van de toppers die kan genieten van zo’n voorkeursbehandeling is Naomi Osaka (WTA-3). Zij vertoeft in Adelaide en twitterde zaterdag een ludieke video met haar team (waaronder de Belgische coach Wim Fissette) op een tennisbaan. Even later verwijderde ze de tweet opnieuw, volgens sommigen omdat ze daartoe werd verplicht. “Haar tweet was echt niet gepast tegenover spelers die te lijden hebben onder de strikte quarantainemaatregelen in Melbourne”, aldus de publieke opinie.

Naomi Osaka tweet - © Naomi Osaka (Twitter)
Naomi Osaka tweet – © Naomi Osaka (Twitter)

Flipkens

Eerder trok ook Kirsten Flipkens (WTA-86) al aan de alarmbel. Zij pleit ervoor om iedereen verplicht twee weken in quarantaine te steken of de Australian Open met een week op te schuiven.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS