Home » Grand Slam » Organisatie US Open is dolgelukkig: “Deelnemersveld overstijgt onze verwachtingen”

Organisatie US Open is dolgelukkig: “Deelnemersveld overstijgt onze verwachtingen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Drie top 10-spelers en nog eens dubbel zoveel top 10-speelsters gaven al forfait voor de US Open, maar de organisatie is naar eigen zeggen dolgelukkig met het deelnemersveld.

“Gezien de omstandigheden konden we niet gelukkiger zijn met het deelnemersveld. Het overstijgt onze verwachtingen”, aldus Michael Dowse, voorzitter van de Amerikaanse tennisfederatie USTA.

“Bij de mannen ontvangen we zeven spelers uit de top 10 van de wereld, acht ex-finalisten en negentig spelers uit de huidige top 100. Bij de vrouwen hebben we tien ex-winnaars en zeven voormalige nummers 1, plus 81 speelsters uit de top 100.”

Afzeggers

Onder de afzeggers bevinden zich o.a. de kampioenen van vorig jaar (Rafael Nadal (ATP-2) en Bianca Andreescu (WTA-6)) en het nummer 1 van de wereld bij de vrouwen, Ashleigh Barty. De (voorlopig) volledige lijst met afzeggingen vind je hier terug.

De Belgen zijn wél van de partij. Van David Goffin (ATP-10) tot Elise Mertens (WTA-22), Alison Van Uytvanck (WTA-58), Kirsten Flipkens (WTA-79), Greet Minnen (WTA-106), Ysaline Bonaventure (WTA-121) en Kim Clijsters (NG).

Op tijd aanwezig

De organisatie liet ook weten dat spelers minstens vier dagen voor ze in actie komen aanwezig moeten zijn, onder meer om de nodige testen te kunnen ondergaan. Alle deelnemers worden ondergebracht in twee hotels in Long Island, op dertig kilometer van de site.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS