Home » WTA » Osaka knokt zich naar halve finale Cincinnati tegen Mertens

Osaka knokt zich naar halve finale Cincinnati tegen Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-22) krijgt een moeilijke klus tegen de Japanse Naomi Osaka (WTA-10) in de halve finale van het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier). De Japanse speelster overleefde een driestter tegen Anett Kontaveit (WTA-20).

Mertens speelde een sterke wedstrijd en plaatste zich vlot voor de halve finale in Cincinnati. Daarin krijgt ze een moeilijke opdracht tegen ex-nummer één Osaka.

Vierde reekshoofd Osaka verloor de eerste set met 6-4 in haar kwartfinale tegen Kontaveit. Daarna vocht ze echter terug en trok ze met 6-2 en 7-5 het laken naar zich toe. Bekijk hieronder enkele mooie punten uit de partij.

Het wordt het derde duel tussen Osaka en Mertens. Onze landgenote klopte de Japanse in 2017 maar moest vorig jaar (in Osaka) het onderspit delven.

Mertens (WTA D-6) gaf wel forfait voor het dubbelspel samen met Aryna Sabalenka (WTA D-5) omdat ze last heeft van een blessure aan haar linkervoet. Tot nader order zal onze landgenote wel in actie komen in haar halve finale in het enkelspel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS