Home » Grand Slam » Osaka trekt zich terug uit Roland Garros: “Zo kan iedereen zich opnieuw focussen op tennis”

Osaka trekt zich terug uit Roland Garros: “Zo kan iedereen zich opnieuw focussen op tennis”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na de commotie die ze eerder veroorzaakte door op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) niet met de pers te willen praten, heeft Naomi Osaka (WTA-2) besloten om zich terug te trekken uit het toernooi.

In een nieuw statement op haar sociale media, laat Osaka weten dat het nooit haar intentie was om een hetze te creëren. “Zowel voor het toernooi als voor de andere speelsters en mijn eigen welzijn, heb ik besloten dat ik mij best terugtrek uit het toernooi. Zo kan iedereen zich opnieuw focussen op het tennis in Parijs”, klinkt het.

De Japanse slaat ook mea culpa tegenover de media die ze eerder aanviel. “De tennis pers is altijd vriendelijk tegen mij geweest en ik wil mij dan ook excuseren tegenover de coole journalisten die ik zou hebben gekwetst. De timing van mijn boodschap was niet ideaal en had helderder gekund.”

Depressie en angstaanvallen

De grandslamwinnares geeft verder ook een verklaring voor haar gedrag. “Iedereen die mij kent, weet dat ik introvert ben. Sinds de US Open in 2018 voel ik mij vaak depressief. Ik ben geen grote prater en telkens ik met de wereldpers moet praten, word ik overvallen door angstaanvallen.”

“In Parijs voelde ik mij al erg kwetsbaar en angstig, dus het leek mij beter om voor mezelf te zorgen en de persconferenties over te slaan.”

“Ik heb intussen persoonlijk mijn excuses aangeboden aan de organisatie en heb hen laten weten dat ik na afloop van het toernooi gerust met hen in gesprek wil gaan. Ik ga nu wat tijd voor mezelf nemen, weg van de courts. Wanneer de tijd rijp is, wil ik echt, samen met de Tour bekijken hoe we dingen kunnen verbeteren voor de spelers, pers én fans.”

(lees verder onder de Instagram post)

Zus Mari

Eerder dreigde de persrel rond Osaka al te ontsporen nadat de organisatie dreigde met sancties tegen de Japanse en ook Osaka’s zus Mari gooide extra olie op het vuur met enkele vreemde posts op de sociale nieuwswebsite Reddit. “Ze wil zichzelf gewoon beschermen nadat een familielid haar had gezegd dat ze niet goed is op gravel en dat ook telkens op persconferenties wordt herhaald”, klonk het vaag.

Even later postte ze een nieuw bericht: “Sorry Naomi, ik heb het nu waarschijnlijk nog erger gemaakt.”

Mari Osaka - © Reddit
Mari Osaka – © Reddit
Mari Osaka - © Reddit
Mari Osaka – © Reddit

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER