Home » WTA » Osaka wint in Brisbane eerste wedstrijd als moeder

Osaka wint in Brisbane eerste wedstrijd als moeder

Osaka wint in Brisbane eerste wedstrijd als moeder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naomi Osaka (NG) heeft haar terugkeer op het circuit goed ingezet. De 26-jarige Japanse won haar eerste ronde in Brisbane (Australië, WTA 500) tegen de Duitse Tamara Korpatsch (WTA-83). Het werd 6-3 en 7-6 (9).

Osaka kwam 6-3 en 5-3 voor, maar had moeite om het af te maken. Het was haar eerste wedstrijd in vijftien maanden.

Korpatsch sleepte een tiebreak uit de brand en had daarin zelfs twee setpunten.

Maar het agressieve tennis, waardoor Osaka onder de Australian Open (Australië, Grand Slam) en de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) twee keer op haar naam schreef, trok haar over de lijn.

In de tweede ronde neemt ze het op tegen Karolina Pliskova (WTA-39), het zestiende reekshoofd. In de onderlinge duels staat het 3-2 voor de Tsjechische.

“Meer teruggeven aan de sport”

De meervoudige Grand Slam-winnares heeft naar eigen zeggen in het “tweede deel van haar carrière” nog altijd grote ambities en heeft een andere kijk op tennis gekregen, zo vertelde ze in een interview na haar wedstrijd.

“Ik heb het gevoel dat ik, voordat ik mijn dochtertje (Shai, n.v.d.r.) kreeg, niet zoveel liefde heb teruggegeven aan de sport dan als ik kreeg. Dat is wat ik in dit hoofdstuk wél wil doen. Ik waardeer het enorm dat mensen mij kennen en voor mij juichen. Er was een tijd dat ik als klein kind alleen maar probeerde mijn rolmodellen te zien spelen.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws