Home » Grand Slam » Wimbledon » Ostapenko en Kerber eerste halve finalisten Wimbledon

Ostapenko en Kerber eerste halve finalisten Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Angelique Kerber (WTA-10) en Jelena Ostapenko (WTA-12) hebben zich als eerste kunnen plaatsen voor de halve finale van Wimbledon. Beide speelsters wonnen hun partij in twee sets. 

Dinsdag worden de kwartfinales bij de vrouwen afgewerkt. Kerber keek Daria Kasatkina (WTA-14), die in de vierde ronde Alison Van Uytvanck (WTA-47) versloeg, in de ogen. Deze kwartfinale had een Belgisch randje want zowel Kerber (Wim Fissette) als Kasatkina (Philippe Dehaes) worden gecoached door Belgen. De Duitse, finaliste op Wimbledon in 2016, had in de openingsset de touwtjes stevig in handen. Ze overklaste de Russische bij wijlen en won de eerste manche overtuigend.

In de tweede manche waren beide speelsters meer aan elkaar gewaagd. Er vielen maar liefst zeven breaks te noteren en de gewonnen punten op de tweede opslag lagen voor beide speelsters erg laag (33% voor Kerber vs 39% voor Kasatkina). Met elk drie breaks op hun naam kon Kerber de beslissende break scoren en mocht de wedstrijd uitserveren. Het kostte haar zeven wedstrijdpunten en meer dan tien minuten om haar opslag en zo ook de wedstrijd binnen te halen. Het werd 6-3 en 7-5 na 1 uur en 31 minuten.

Haar tegenstandster in de halve finale wordt Ostapenko. De Letse, die in de tweede ronde te sterk was voor Kirsten Flipkens (WTA-45), speelde in de kwartfinale tegen Dominika Cibulkova (WTA-33), die Elise Mertens (WTA-15) uit de vierde ronde hield. In de openingsset wisselden beide speelsters enkele breaks uit maar konden daarna gelijke tred houden. Bij een 5-5 stand schakelde Ostapenko een versnelling hoger en won acht punten op rij om met de openingsset te gaan lopen.

In de tweede manche kwam Ostapenko twee keer op een break voorsprong. De eerste keer werd ze meteen terug gebroken maar de tweede break kon ze vasthouden. Die voorsprong bleek bepalend voor de wedstrijd en na 1 uur en 23 minuten serveerde ze de wedstrijd op love uit. Dit is de tweede halve finale op een grandslamtoernooi voor de 21-jarige Ostapenko.

koen

koen

MEER NIEUWS