Home » Grand Slam » Overheid verwerpt eisen Djokovic: “De regels veranderen niet”

Overheid verwerpt eisen Djokovic: “De regels veranderen niet”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De brief van Novak Djokovic (ATP-1) viel niet in goede aarde in Australië. Vele inwoners reageren verontwaardigd en ook de overheid maakte duidelijk dat er geen sprake is van versoepelingen.

De eisen van Djokovic om de quarantaine draaglijker te maken, zorgen voor veel commotie Down Under. Vele Australiërs reageren verbolgen dat de grandslamwinnaar uitzonderingen vraagt voor tennisspelers, terwijl zij al maanden zware inspanningen moeten leveren om het coronavirus te bedwingen. Bovendien zitten er nog veel Australiërs vast in andere landen, terwijl de tennissers wél via chartervluchten Australië binnenmochten.

Dan Andrews, premier van Victoria, was formeel dat er geen versoepelingen komen: “Het antwoord is nee, de regels veranderen niet. Ik weet dat er protest is bij de spelers, maar de regels gelden voor iedereen, en dus ook voor tennissers.”

Ook ex-tennisser Sam Groth is scherp: “Het was een egoïstische en politieke zet van Djokovic. Het is belachelijk en beledigend naar de Australiërs toe, na al wat zij hebben moeten doorstaan. Alsof de eerste minister zou ingaan op zijn eisen om de quarantaine te verkorten, en zou zeggen “Natuurlijk Novak, waarom niet?”.”

Toernooidirecteur Craig Tiley verdedigt Djokovic: “Wat hij in zijn brief schreef waren suggesties, geen eisen. Net als iedereen is hij op de hoogte wat twee weken quarantaine betekent, en dat wist hij ook op voorhand.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS