Home » Padel » Padel Summer Gala in Knokke gaat voor topweekend: “We bieden iets uniek in de wereld”

Padel Summer Gala in Knokke gaat voor topweekend: “We bieden iets uniek in de wereld”

Padel Summer Gala in Knokke gaat voor topweekend: “We bieden iets uniek in de wereld”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus gaat in de Royal Tennis en Padel Club (Knokke Zoute T.C.) in Het Zoute in Knokke de derde editie van het Belfius Padel Summer Gala door. Vier Belgische duo’s krijgen er de kans om het beste van zichzelf te geven tegen de absolute wereldtop.

Op een persconferentie op donderdag straalde Vincent Laureyssens, de man achter het Padel Summer Gala en tevens voorzitter van WAPITO, een internationale organisatie die nationale promotoren van padeltoernooien samenbrengt, als nooit tevoren. Met dank aan de weergoden, zag hij de ticketverkoop enkele dagen voor het evenement de hoogte inschieten. “We hebben een hele slechte maand achter de rug, maar wat men zegt, klopt: “als het regent in Brussel, schijnt de zon in Knokke.” De ticketverkoop verliep erg moeizaam… tot een week geleden. Momenteel zijn we 90% uitverkocht en de VIP-tickets zijn allemaal al de deur uit.”

Naast een mooi boeket aan Belgische namen (met o.a. Annouck Meys en Dorien Cuypers van de Belgische nationale padelploeg), kan het Gala ook uitpakken met enkele internationale kleppers waaronder huidig nummer 1 van de wereld, Paula Josemaría uit Spanje, maar ook Sofia Arraujo uit Portugal, de Franse Alix Collombon en Victoria Iglesia uit Spanje. Geen sinecure en zelfs uniek in de wereld, volgens Laureyssens. “Ik heb echt al mijn overtuigingskracht moeten bovenhalen. De spelers worden betaald, maar er is geen prijzengeld. Wel bieden we hen een unieke ervaring in een gemoedelijke en open sfeer. De Royal Tennis en Padel Club is denk ik de enige club waar zowel een bar als een discotheek zijn (lacht), met zit hier vlak bij het strand, er is Brugge… We verzorgen hun verblijf tot in de kleinste puntjes.”

(lees verder onder de afbeelding)

Vincent Laureyssens spreekt de pers toe op het centre court van het Padel Summer Gala

“Voor de fans is dit ook een uniek evenement. Dit toernooi is complementair met de Brussels Padel Open (ook in handen van Laureyssens, n.v.d.r.), omdat het er hier erg gemoedelijk aan toe gaat. Hier zal het publiek makkelijk een praatje kunnen slaan met de spelers, het zal een heel open sfeer zijn.”

Atoomexplosie

Laureyssens mikt komend weekend op 8.000 bezoekers, waaronder 700 VIP’s en heeft het over de “atoomexplosie van padel”, met dank aan… de media.

“Televisie heeft padel ontdekt en is een enorme boost aan de sport aan het geven. Daarnaast krijgt padel ook meer en meer visibiliteit op de grootste tennistoernooien van de wereld, waaronder Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) en Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Er is zich een heel netwerk aan het uitbouwen.”

Media Trophy: kwartfinale voor Tennisplaza

Aansluitend op de persconferentie werd de aanwezige media, die best wel talrijk was opgekomen, uitgenodigd voor de traditionele Media Trophy. Team Tennisplaza, met hoofdredacteur Christophe Moons en redacteur en Instagram expert Kristof Smet, ging in zijn eerste poulewedstrijd meteen met 0-6 onderuit tegen Laureyssens himself en Thibaut Vinel van La Libre, maar won daarna zelf met 6-0 tegen Team Sudpresse.

Uiteindelijk strandde Tennisplaza in de kwartfinale tegen een verliezend finaliste van 2022: Het werd 1-6. Laureyssens en Vinel wonnen het toernooi dan weer na nog enkele bagels te hebben uitgedeeld. (We voelden ons daardoor toch iets minder slecht…)

Kristof Smet en Christophe Moons van Team Tennisplaza
De trotse winnaars en finalisten van de Media Trophy

Info en tickets Padel Summer Gala

Meer informatie over het evenement en ticket kan je terugvinden op de website van het Padel Summer Gala.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws