Home » ATP » Pavlyuchenkova is overtuigd: “Dankzij Federer en Nadal gaat dit lukken”

Pavlyuchenkova is overtuigd: “Dankzij Federer en Nadal gaat dit lukken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Russische Anastasia Pavlyuchenkova gelooft in een samensmelting van de ATP en WTA. “Er is verandering nodig”, vertelt ze op Tennis Majors.

Eind vorige maand wierp Roger Federer het idee op om de ATP en WTA te laten samensmelten tot één organisatie. De Zwitser kreeg meteen bijval van heel wat collega’s, zo ook van Rafael Nadal.

“Belangrijk”, zo vindt Pavlyuchenkova, die lid is van de spelersraad van de WTA, “de steun van Federer en Nadal kan helpen om dit waar te maken. Vroeg of laat zullen we succesvol zijn. Ik ben voorstander van een verandering die nodig is.”

Financiën

Ook een hot topic op de spelersraad zijn de financiële problemen waarmee verschillende lager gerangschikte spelers en speelsters momenteel te kampen hebben. “Er werd de voorbije weken al veel over gepraat. Het is een nieuwe situatie maar het is tegelijk broodnodig dat er iets gebeurt om onze spelers te verdedigen.”

Marion Bartoli dacht de oplossing gevonden te hebben. De gewezen Wimbledon-winnares pleit ervoor om het geld dat dubbelspelers verdienen aan lager geklasseerden te geven. Dat idee kan echter op weinig steun rekenen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS