Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Petkovic wint BNP Paribas Fortis Diamond Games in mineur

Petkovic wint BNP Paribas Fortis Diamond Games in mineur

Petkovic wint BNP Paribas Fortis Diamond Games in mineur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Duitse Andrea Petkovic (WTA-12) heeft de BNP Paribas Fortis Diamond Games op haar naam gezet. In de finale zou ze het zondagmiddag opnemen tegen Carla Suárez-Navarro (WTA-17). Een plotse blessure besliste daar echter anders over.

Andrea Petkovic - © Philippe Buissin / IMAGELLAN
Andrea Petkovic – © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Zowel Petkovic als Suárez-Navarro legden een mooi parcours af tot in de finale. De goedlachse Duitse was vrijgesteld in de eerste ronde maar kreeg het nadien meteen zwaar te verduren. Tegen Alison Van Uytvanck (WTA-103) redde ze maar liefst 8 matchballen om de wedstrijd uiteindelijk na meer dan 2u spelen naar zich toe te trekken. Met Dominika Cibulkova (WTA-18) had ze minder moeite. De Slovaakse blesseerde zich aan het begin van de tweede set en kon nog nauwelijks bewegen. In haar halve finale tegen Barbora Zahlavova Strycova (WTA-23) moest Petkovic echter wel alles uit de kast halen. De marathonmatch werd tweemaal in de tiebreak beslecht.

Suárez-Navarro leek in het begin wat onwennig. In de eerste ronde kende ze moeilijkheden, tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-31) had ze drie sets nodig. Ook Monica Niculescu (WTA-57) dreef Suárez-Navarro tot een derde set. Vanaf dan ging het vlotter voor de kleine Spaanse. Zowel Francesca Schiavone (WTA-81) als Karolina Pliskova (WTA-22) werden zonder al te veel inspanning aan de kant gezet. Zo kon ze zich opmaken voor haar eerste premier WTA-finale.

Carla Suárez-Navarro - © Philippe Buissin / IMAGELLAN
Carla Suárez-Navarro – © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Zo ver kwam het echter niet. Beide speelsters kwamen na de Belgian Legends Doubles in het gezelschap van Kim Clijsters op het terrein. De bedrukte gezichten voorspellen niet veel goeds. Clijsters neemt de microfoon en deelt het droevige nieuws mee dat Carla Suárez-Navarro net besliste niet aan te treden in de finale. De Spaanse voelde zich zaterdagavond nog kiplekker maar heeft in de loop van de nacht haar nek geblesseerd. Ze probeerde vanochtend nog te trainen maar was niet in staat haar hoofd te draaien. Om kwart over twee maakte ze de moeilijke beslissing zich terug te trekken uit het tornooi. Suárez-Navarro was duidelijk geëmotioneerd, ze is gek op de Diamond Games en erg teleurgesteld dat ze niet kon spelen. De Spaanse excuseerde zich wel duizendmaal en verzekerde het publiek volgend jaar terug op de afspraak te zijn.

Voor Andrea Petkovic is dit dus een gemakkelijke overwinning met een wrange smaak. Ze wint dan wel het tornooi maar had dit liever op een andere manier verwezenlijkt. Tornooidirectrice Clijsters wil het publiek tegemoetkomen en besluit een setje te spelen tegen Petkovic. Clijsters toont duidelijk dat ze het tennissen nog niet verleerd is. Ze kan moeiteloos gelijke tred houden met Petkovic en wint de set met 5-3.

Tijdens de prijsuitreiking mag Petkovic het diamanten racket al even in handen houden en er lustig mee poseren voor de aanwezige fotografen. Om het definitief mee naar huis te mogen nemen, zal ze het tornooi tweemaal in drie jaar tijd moeten winnen. Petko geeft nog mee dat ze dol is op België maar zich wel zorgen maakt over haar lijn. “Met de geweldige chocolade, frietjes en wafels zou ze in een mum van tijd enorm dik worden,” lacht ze.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws