Home » Grand Slam » ‘Positieve’ Verdasco haalt uit naar Roland Garros: “Ik ben gefrustreerd en verontwaardigd”

‘Positieve’ Verdasco haalt uit naar Roland Garros: “Ik ben gefrustreerd en verontwaardigd”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Fernando Verdasco (ATP-58) stond niet meer op de deelnemerslijst van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam), en inmiddels is de reden ook duidelijk. De Spanjaard legde een positieve coronatest uit, maar betwist de uitslag.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 36-jarige Spanjaard speelde 65 grandslamtoernooien op rij, maar miste de US Open. In augustus raakte hij besmet met het coronavirus, al had hij geen symptomen. Verdasco ging in isolatie, legde twee negatieve tests af, en testte ook negatief in Hamburg en Rome.

Toch bleek Verdasco in Parijs opnieuw positief te zijn, waardoor hij niet mocht deelnemen aan Roland Garros. De Spanjaard liet zich op eigen kosten nog twee keer testen, beide tests waren negatief.

“Ik ben heel erg gefrustreerd en verontwaardigd. De organisatie van Roland Garros heeft me het recht ontnomen om mee te doen, zonder me het recht op een tweede test te gunnen”, schreef Verdasco in een verklaring.

Ook Damir Dzumhur (ATP-114) haalde eerder al uit naar Roland Garros om dezelfde redenen. Opvallend genoeg speelden beide spelers tegen elkaar in Rome vorige week.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS