Home » Ethias Trophy » PRIMEUR – Coppejans zoekt heil bij psychologe: “Ik ga door een moeilijke periode”

PRIMEUR – Coppejans zoekt heil bij psychologe: “Ik ga door een moeilijke periode”

PRIMEUR – Coppejans zoekt heil bij psychologe: “Ik ga door een moeilijke periode”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-159) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Ethias Trophy in Bergen (België, € 106 500). Hij verloor van de Duitser Daniel Brands (ATP-168) in de eerste ronde.

Coppejans speelde in het verleden reeds tweemaal tegen Brands, telkens trok onze landgenoot aan het langste eind. Brands serveerde echter zeer sterk in Bergen en ging al snel door de opslag van Coppejans. De Oostendenaar kreeg enkele kansen om terug te breken, maar Brands kon telkens rekenen op zijn sterke service. De eerste set ging met 3-6 naar de Duitser. Ook in de tweede set was Coppejans al snel op achtervolgen aangewezen, hij kreeg het kloofje niet meer dicht en verloor ook de tweede set met 2-6.

Na afloop sprak Tennisplaza België met Coppejans die heel open sprak over zijn recente tegenslagen: “Ik ga door een moeilijke periode, het is vooral een kwestie van zelfvertrouwen. Het afgelopen jaar is er veel veranderd, een nieuwe coach, een nieuw racket, een nieuwe manier van spelen… Dat allemaal bij elkaar maakt het niet makkelijk.”

Kimmer Coppejans - © Melissa Van de Wiele
Kimmer Coppejans – © Melissa Van de Wiele

Coppejans kende een seizoen met ups en downs. “Ik heb twee weken goed gespeeld en toen won ik het challengertoernooi van Tampere. Maar de andere weken speelde ik vaak één goede wedstrijd en daarna een hele slechte. Zo is het moeilijk om vertrouwen op te doen. Sinds kort laat ik me ook bijstaan door een sportpsychologe om hier beter mee om te gaan.”

Coppejans werd niet geselecteerd voor de Davis Cup en dat kwam hard aan. “Ik reisde naar een challenger in Istanboel en moest kwalificaties spelen omdat ik me niet ingeschreven had. Ik verloor er van het nummer zeshonderd van de wereld, dat was een nieuwe klap. Maar ik neem het Johan Van Herck niet kwalijk, voor hem zal de keuze heel moeilijk geweest zijn.”

De Oostendenaar blikt nu hoopvol vooruit: “Ik speel hier nog dubbel en ben daarna nog even in het land. Ik speel kwalificaties voor de European Open en daarna nog drie indoortoernooien in de Verenigde Staten. Als ik wat meer vertrouwen krijg, dan kan ik met een goed gevoel naar volgend jaar toe werken.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws