Home » Geen categorie » Primeur voor Barbados

Primeur voor Barbados

Primeur voor Barbados

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Barbados heeft gisterennacht een primeur mogen beleven. Voor het eerst in hun tennisgeschiedenis kon een speler een wedstrijd op een ATP-toernooi winnen. Wie was deze man? Darian King (ATP-140).

Op het ATP-toernooi van Memphis moest de 24-jarige King zich eerst door de kwalificaties worstelen. Hij haalde voor de tweede keer in zijn carrière de hoofdtabel van een ATP-toernooi. In 2015 kon hij dat al een eerste keer doen in Washington D.C. maar verloor toen in de eerste ronde van Go Soeda (ATP-138).

De Barbadaan stuntte in de eerste ronde in Memphis door in straight sets te winnen van de Australiër en het vijfde reekshoofd Bernard Tomic (ATP-32) met 6-4 en 6-4.

“Om te spelen tegen Bernard, het vijfde reekshoofd, is een droom die uitkomt. Zeker wanneer ik dan nog op het centre court mocht spelen.”, verklaarde de trotse King na de wedstrijd.

“De sport in Barbados is niet zo groot dus om van daar te komen en te spelen tegen deze jongens, zoals je kan zien, is een enorme vooruitgang. Ik ben blij met mijn eerste ATP winst.”

(null)

(null)


Vorig jaar kende King een goed jaar waarin hij drie challengertitels op zijn naam kon schrijven en zo zijn hoogste ranking ooit kon halen: 130. Zijn doelstelling voor 2017 is duidelijk: top 100.

“De mogelijkheid om tegen spelers uit te komen in de top 50 en top 100, dat is waar je wil zijn. Je wil het uitvechten tegen deze spelers. Ik ben blij dat ik deze mogelijkheid kan krijgen.”

koen

koen

Meer nieuws