Home » Geen categorie » Revalidatie Kempen loopt vertraging op

Revalidatie Kempen loopt vertraging op

Revalidatie Kempen loopt vertraging op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Een operatie aan de rechterpols zorgde ervoor dat Magali Kempen (WTA-901) het grootse deel van dit seizoen al in de lappenmand lag. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, al kreeg ze zopas opnieuw een klap te verwerken. Ze heeft vooral veel goesting, vertelt ze aan Tennisplaza België: “Ik heb echt zin om terug te knallen.”

Begin april werd Kempen geopereerd aan een aanslepende polsblessure. Tijdens die operatie bleek haar pees voor tweederde afgescheurd en dat zorgde voor een kruis over het eerste deel van het tennisseizoen. Minstens twee maanden revalideren was het verdict.

Twee maanden later leek de revalidatie vlot te verlopen: “Met mijn pols ging het aanvankelijk goed”, steekt Kempen van wal. “Ik ben opnieuw gestart met tennissen, maar wel voorzichtig en rustig aan. Ik moet me echt inhouden, en eigenlijk is dat niet echt iets voor mij. Ik heb echt zin om terug te knallen. (lacht)” Maar net met die gretigheid moet ze in deze fase opletten: “Ik was iets te hevig begonnen, dus nu is het belangrijk dat ik rustig terug opbouw.”

Maar dat optimisme vervaagde onlangs toen er opnieuw slecht nieuws kwam: “Tijdens het tennissen kreeg ik opnieuw af en toe pijn aan mijn pols.” Een nieuw bezoek aan de specialist moest uitwijzen hoe het genezingsproces er voor staat: “Ik moest me opnieuw gaan beperken tot conditionele trainingen. Mijn pols had nog wat tijd nodig om extra te genezen. Ik vind het heel jammer, maar heb daardoor de toernooien nog wat langer moeten uitstellen.”

Wanneer Kempen nu opnieuw een competitieve match zal spelen, valt nog af te wachten: “We gaan moeten kijken hoe het evolueert. We bouwen nu rustig op en doen vooral niets waarbij ik pijn heb.”

Toch houden deze tegenslagen Kempen niet tegen om al volop plannen te maken voor de zomer: “Ik heb net mijn examens achter de rug. Nu moeten we zien hoe het met mijn pols evolueert, maar dan begin ik er normaal terug aan op het ITF-toernooi van Koksijde ($ 25 000, 3 t.e.m. 9 augustus, nvdr.), al is dat nog niet zeker.” Aan de goesting zal het in elk geval niet liggen: “Ik zal wel weer snel genoeg terug fit zijn. En dan kom ik er weer sterker uit zodat ik deze zomer mijn best kan doen om goede resultaten neer te zetten.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws