Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 Round-up dag 12: Einde voor Belgische sprookjesprins, Nederlandse prinses wel door

#RG16 Round-up dag 12: Einde voor Belgische sprookjesprins, Nederlandse prinses wel door

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Er was eens… dag 12 van Roland Garros 2016. Voor de Belgen was het vooral uitkijken naar de potentiële eerste halve finale-plaats voor David Goffin (ATP-13) op een Grand Slam, terwijl de noorderburen Kiki Bertens (WTA-58) hetzelfde gunden. Daarnaast was er op dag 12 ook nog plaats voor Joachim Gérard (ITF-2) en Kim Clijsters.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen

Het sprookje zit er dus op voor Goffin. Twee sets lang deed hij zowat alles juist en leek niets hem te kunnen stoppen op weg naar een halve finale, maar toen kwam er dat ene matige opslagspelletje en even later die paar slechte beslissingen op setpunt. Goffin zou nooit meer helemaal herstellen en Dominic Thiem (ATP-15) zou als een echte draak zijn prooi niet meer loslaten. Nog geen happily ever after voor Goffin, maar het zal ongetwijfeld niet de laatste keer geweest zijn dat we hem in een kwartfinale van een Grand Slam hebben gezien.

Ook voor Gérard is Roland Garros voorbij. Als tweede reekshoofd liet hij zich in de eerste ronde in de luren leggen door Shingo Kunieda (ITF-5). Na het winnen van de eerste set liet de Belg zich in slaap wiegen en vergat hij het zo af te maken: 6-3, 3-6 en 2-6. Ook in het dubbelspel ging het niet beter. Daar vloog hij er samen met Gustavo Fernandez (ITF D-5) eveneens in de eerste ronde uit. Gérard (ITF D-7) en Fernandez konden tegen de tweede reekshoofden Kunienda (ITF D-10) en Gordon Reid (ITF D-2) nooit een vuist maken en moesten na 2-6 en 3-6 hun koffers pakken.

Kim Clijsters kon ten slotte haar partij ook niet winnend afsluiten. Nadat ze op woensdag vlot haar eerste partij in de Legends Trophy had gewonnen aan de zijde van Tracy Austin-Holt, stootten ze op donderdag op een te sterke Conchita Martinez en Nathalie Tauziat. Na 3-6 7-6 (5) en [8-10] wordt het voor Clijsters nog even afwachten of ze mag aantreden in de finale. Daarvoor moeten Martinez en Tauziat namelijk hun laatste wedstrijd op vrijdag verliezen.

Matches of the day

Naast de kwartfinale van Goffin stonden er nog drie andere kwartfinales geprogrammeerd op donderdag: eentje bij de mannen en twee bij de vrouwen. Grootmachten Navak Djokovic (ATP-1) en Serena Williams (WTA-1) blijven met ijzeren hand regeren en deden wat van hen verwacht werd. Djokovic maakte in drie sets komaf met Thomas Berdych (ATP-8) (6-3, 7-5 en 6-3) terwijl Williams het aanvankelijk wel moeilijk had met Yulia Putintseva (WTA-60), maar daarna haar demonen ontbond: 5-7, 6-4 en 6-1.

Het was echter alweer de Nederlandse Bertens die voor een stunt van formaat zorgde. Voor de vijfde keer op rij was te sterk voor een hoger gerangschikte speelster en met Timea Bacsinszky (WTA-9) knikkerde ze al een vierde reekshoofd uit het toernooi. Na een zware eerste set die eindigde op 7-5, maakte Bacsinszky geen kans meer. Bertens liep uit naar 4-0 en maakte het daarna sereen af: 6-2. De bekroning van al die stunts volgt op vrijdag wanneer prinses Bertens het mag opnemen tegen koningin Williams.

Moment van de dag

We kunnen er niet naast, er is maar één écht moment van de dag, en dat is de geweldige prestatie die Goffin tijdens deze Roland Garros heeft neergezet. Peugeot kon hem strikken voor een ludiek interview:

Ook in de partij tegen Thiem was er niets anders dan klasse van de dappere Belg. Laat ons nog even genieten van enkele hoogtepunten:

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS