Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16: Wat doen de Belgen volgens de redactie?

#RG16: Wat doen de Belgen volgens de redactie?

#RG16: Wat doen de Belgen volgens de redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Laat ons dan in onze poll weten wie jij Roland Garros ziet winnen of win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van Roland Garros 2016 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint Roland Garros?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wat onze redactie van de kansen van David Goffin (ATP-12), Yanina Wickmayer (WTA-52), Steve Darcis (ATP-162) en Kirsten Flipkens (WTA-58) denken.

Vrouwen

Chloë
Kirsten Flipkens gaat ‘vlotjes’ door de eerste ronde, wandelt door de tweede ronde en moet in de derde ronde de duimen leggen voor Kontaveit, die eerder Venus Williams uit het toernooi kegelde. Yanina Wickmayer wint de eerste ronde in drie sets en gaat dan met 7-5 en 6-1 ten onder tegen Ekaterina Makarova.

Christophe
Zowel Yanina Wickmayer als Kirsten Flipkens hebben een draak van een voorbereiding in hun rugzak, dus makkelijk wordt het allesbehalve. Wickmayer heeft nog een haalbare kaart getrokken met een erg slecht in vorm zijnde Alexandra Dulgheru, voor Flipkens wordt het erg moeilijk tegen thuisspeelster Alizé Cornet.

Melissa
Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer hebben dit jaar niet echt resultaten neergezet op gravel. Het zou mooi zijn mochten ze de eerste ronde overleven, maar ik zie ze niet stunten zoals Alison vorig jaar.

Kirsten Flipkens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Kirsten Flipkens – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Chris
Kirsten Flipkens lijkt me al in de eerste ronde de mindere van Alizé Cornet. Voor Yanina Wickmayer zou het een succes zijn om een derde ronde tegen Muguruza af te dwingen, maar ook zij kan mogelijk al in de eerste ronde uitgeschakeld worden.

Michaël
Ik verwacht niet al te veel van de Belgische vrouwen. Voornamelijk omdat Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer de laatste tijd nog naar hun beste vorm aan het zoeken zijn. Ik vrees dat Flipper er onmiddellijk zal uitliggen en dat Wickmayer één ronde zal overleven. Hopelijk bewijzen ze mijn ongelijk.

Rob
Onze Belgische hoop in Parijs heeft er geen al te beste voorbereiding op zitten. Niet verwonderlijk aangezien gravel voor beiden de minst geliefde ondergrond is. Anderzijds krijgt Kirsten Flipkens met Allizé Cornet een speelster voor de voeten geworpen die een nog slechtere voorbereiding achter de rug heeft. De Française won na de Australian open nog slechts drie wedstrijden, waarvan geen enkele tegen een top 100-speelster. Flipkens zet daar 12 overwinningen tegenover. Daardoor geef ik Flipkens toch licht het voordeel, maar ik betwijfel of ze nadien Jankovic en in een derde ronde Venus Williams opzij kan zetten. Wat Yanina Wickmayer betreft: hoewel Wicky vooral haar beste tennis bovenhaalt tegen een (sub-)topper, zou haar eerste ronde toch haalbaar moeten zijn. Een tweede ronde tegen Makarova wordt heel moeilijk, en verder dan een derde ronde tegen Muguruza zie ik haar zeker niet komen.

Wouter
Helaas, ik vrees dat Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens snel Parijs moeten verlaten. Na de Fed Cup zitten ze allebei in een vormcrisis op gravel. Ze missen momenteel het vertrouwen en dat is cruciaal in een Grand Slam.

Yanina Wickmayer - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Yanina Wickmayer – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Mannen

Chris
Met de loting van David Goffin zie ik een grote kans dat hij voor het eerst de kwartfinale haalt in een Grand Slam, waarin hij mogelijk Rafael Nadal zou treffen. Voor Steve Darcis is het toernooi al geslaagd om na zijn blessureleed de kwalificaties te overleven. Hij kan zonder enige druk aan het hoofdtoernooi beginnen.

Melissa
David Goffin laat alle Belgische tennisfans genieten en bereikt de tweede week. Steve Darcis is weer helemaal terug uit blessure, het zou schitterend zijn mocht hij in de 2e ronde kunnen strijden tegen Djokovic.

Chloë
David Goffin haalt de kwartfinale. Steve Darcis gaat voor een onderonsje met Djokovic in de tweede ronde, maar kan de Serviër slechts 9 spelletjes afsnoepen.

Wouter
Als David Goffin verdergaat op zijn elan van de voorbije weken, zal hij een achtste finale zeker bereiken. Daarin zal hij het in een spannende thriller halen van thuisspeler Tsonga. Gravelspecialist Nadal kloppen in de kwartfinale is echter nog te hoog gegrepen. Steve Darcis knokte zich knap naar de hoofdtabel en zal in de eerste ronde winnen tegen Marsel Ilhan, een andere kwalificatiespeler. Helaas wacht in de tweede ronde nummer 1 Djokovic. Ik vrees dat Darcis weinig spelletjes zal kunnen winnen tegen hem.

Steve Darcis - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Steve Darcis – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Rob
Alle aandacht van Belgische supporters is uiteraard gericht op David Goffin. Niet enkel zijn presentaties spreken voor zicht, een aantal grote namen staken de laatste tijd niet onder stoelen of banken dat ze onder de indruk waren. Ik zie een halve finale tegen Djokovic als een van de mogelijkheden, al zal dat niet gemakkelijk worden. Het wordt zaak om niet te teleurgesteld te zijn indien het uiteindelijk een derde of vierde ronde wordt. Feit blijft dat Goffin ook geconcentreerd zal moeten blijven tegen de kleinere garnalen – iets waar hij in het verleden al eens last mee heeft gehad. Steve Darcis bewees alweer zijn onwaarschijnlijke talent door bij zijn zevenhonderdste comeback van een blessure zich direct door de aartsmoeilijke kwalificaties te worstelen. Je gunt die man gewoon een galamatch tegen Djokovic in de tweede ronde – een match die er ongetwijfeld ook zit aan te komen als the Shark blessurevrij blijft.

Michaël
Alle ogen zijn natuurlijk gericht op David Goffin. Ik verwacht dat hij in de vierde ronde tegen Tsonga het onderspit zal delven. Alles minder dan een vierde ronde zou een gigantische teleurstelling zijn voor hem en zijn fans. Indien hij echter de vierde ronde goed doorkomt, dan zou hij zijn top 10 plaats eindelijk kunnen afdwingen. Steve Darcis moet gewoon zijn eerste ronde winnen en dan mag hij een galapartij tegen Djokovic zonder druk spelen. Dat zou al een zeer mooi toernooi voor Darcis zijn.

Christophe
Van David Goffin verwacht ik, net als iedereen wellicht, erg veel. Roland Garros voelt voor hem als thuiskomen na zijn stunt van enkele jaren geleden en ik ben er van overtuigd dat hij erg gemotiveerd is na zijn fantastische voorbereiding om een keer te schitteren op een Grand Slam. Steve Darcis mag nu al tevreden terugblikken op zijn kwalificatietoernooi. Alles wat hij nu pakt, is pure winst.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws