Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16: Wie verrast volgens de redactie?

#RG16: Wie verrast volgens de redactie?

#RG16: Wie verrast volgens de redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Laat ons dan in onze poll weten wie jij Roland Garros ziet winnen of win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van Roland Garros 2016 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint Roland Garros?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten van wie onze redactie voorspelt dat ze onverwacht de krantenkoppen halen.

Vrouwen

Christophe
Timea Bacsinszky. Ze won het WTA-toernooi van Rabat en ging er in Madrid en Rome telkens pas in een latere fase tegen top 10-speelsters uit. Haar voorbereiding is op die manier beter dan die van vorig jaar en toen bereikte ze de halve finales op Roland Garros. Natuurlijk kunnen al die punten die ze te verdedigen heeft ook voor druk zorgen… Een andere speelster om in de gaten te houden: Madison Keys. Net als Kyrgios bij de mannen is ook haar opmars richting top 10 ingezet.

Melissa
Roland Garros bij de vrouwen zit steeds vol verrassingen. Ik hoop op een mooi parcours voor Henin-pupil Elina Svitolina.

Michaël
Bij de vrouwen is dit steeds moeilijk te voorspellen, de ene Grand Slam is bij de dames duidelijk de andere niet. Als ik toch moet gokken dan zeg ik Madison Keys, de Amerikaanse is de laatste maanden aan een stevig opmars bezig.

Eugenie Bouchard - © Flickr (Kulitat)
Eugenie Bouchard – © Flickr (Kulitat)

Wouter
Eugenie Bouchard heeft een miserabel 2015 achter de rug, nadat ze in 2014 doorbrak met een grandslamfinale en twee halve finales in Grand Slams. De Canadese is echter nog maar 22 jaar en geraakt stilaan terug op dreef. Volgmens mij klopt ze op Roland Garros een aantal reekshoofden en timmert ze zo terug aan de weg naar de top.

Chris
Laura Siegemund heeft recent mooie uitslagen laten noteren, zij zou in de eerste twee rondes zowel Bouchard als Bacsinszky kunnen uitschakelen. Ook van Dominika Cibulkova verwacht ik een sterk parcours.

Chloë
Elina Svitolina. Als je Justine Henin als coach kan bemachtigen, moet je over enorm veel geld of een enorme dosis talent beschikken. Roland Garros is dan het ideale moment om dat eens te tonen.

Andrea Petkovic - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Andrea Petkovic – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Rob
Er zijn heel wat kanshebbers om voor een verrassing te zorgen aangezien het niveau van de honderd à hondervijftig beste tennisvrouwen tegenwoordig zo dicht bij elkaar ligt. Als ik dan één naam moet noemen, dan ga ik voor Andrea Petkovic. Haar voorbereiding was zeker niet ideaal, en ze heeft een gigantisch zware opdracht als ze ver wil geraken – o.a. Azarenka, Suarez Navarro of Cibulkova én Serena Williams op weg naar de halve finale – maar in 2014 was ze in Parijs wel al eens bij de vier besten. En, hè, je zou het die goedlachse Duitse ook gewoon gunnen, toch?

Mannen

Chloë
Andy Murray. Alle ogen zijn op vorige winnaars zoals Djokovic, Nadal en Wawrinka gericht dus de Schot kan in alle anonimiteit het toernooi op zijn naam schrijven. Of Marin Cilic, gewoon voor zijn mooie ogen en goddelijke lichaam.

Rob
Lucas Pouille. Fransman, jong, gemotiveerd, als een vis in het water op gravel en knap tennis: de ideale mix om voor eigen publiek uit te halen. Laat de laatste weken stevige resultaten optekenen en sprong op een dikke vier maanden van plaats 78 naar 31. Als hij met de druk van een Grand Slam in eigen land aankan (denk aan Tim Henman of Sam Stosur), dan zie ik enkel Raonic in een derde ronde misschien in staat om hem uit een halve finale tegen Murray te houden.

Nick Kyrgios - © Marianne Bevis (www.flickr.com)
Nick Kyrgios – © Marianne Bevis (www.flickr.com)

Chris
De Australische bad boy Nick Kyrgios zou wel eens voor dé verrassing kunnen zorgen in de onderste helft van het schema. Ook de jonge Alexander Zverev heeft de voorbije maanden veel progressie gemaakt, benieuwd hoe ver hij geraakt in Parijs.

Michaël
Het hangt natuurlijk al af van wat je een verrassing noemt. Ik verwacht geen onbekende namen te zien bij de laatste 8. Ik denk wel dat een in vorm zijnde Dominic Thiem kan verrassen. Hij staat in de helft van Rafael Nadal en op een goede dag zou hij zowaar kunnen stunten tegen de Spanjaard. Voor de rest ben ik zoals altijd zeer benieuwd wat Nick Kyrgios weer uit zijn mouwen gaat schudden.

Melissa
Dominic Thiem. De Oostenrijker is bezig aan een topjaar en klaar om echt door te breken.

Lucas Pouille - © Marianne Bevis (flickr)
Lucas Pouille – © Marianne Bevis (flickr)

Wouter
Lucas Pouille. De jonge Fransman verraste recent nog met een halve finale in Rome en steeg daardoor maar liefst 21 plaatsen naar nummer 31 op de ATP-ranking. Met de steun van het Franse publiek zal hij vleugels krijgen en stunten.

Christophe
Nick Kyrgios. De Australiër is aan een stille opmars bezig richting de absolute wereldtop en heeft de voorbije weken meermaals bewezen dat hij op gravel goed uit de voeten kan door o.a. de scalp van Milos Raonic en Stan Wawrinka te nemen en Kei Nishikori en Rafael Nadal tot spannende driesetters te dwingen.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws